Anasayfa > Oyun Haberleri > Apex Legends Karakteri Fuse Çalıntı Mı?

Apex Legends Karakteri Fuse Çalıntı Mı?

Apex Legends karakteri Fuse çalıntı mı? BulletVille geliştiricisi NOWAA, Fuse’un kendi oyunlarındaki Hunter karakterine benzediğini söyledi.

Bağımsız oyunların, popüler yapımlardan etkilenmesi eski bir haber değil. Ancak zaman zaman, büyük bütçeli popüler yapımlar da bu konuda suçlanabiliyor. Bu durumun son örneği Apex Legends ve NOWAA arasında görüldü. BulletVille oyununun geliştiricisi bağımsız stüdyo NOWAA, Apex Legends’ı hırsızlıkla suçladı. Stüdyonun iddiasına göre, Fuse kendi oyunlarındaki Hunter karakterine biraz fazla benziyor.

İddialarla ilgili görüş ayrılıkları da hemen kendini gösterdi. Kimileri bağımsız geliştiriciye hak verirken, kimileri de oyunlarını piyasaya sürmek üzere olan stüdyonun gündem yaratmaya çalışıyor olabileceğini düşünüyor.

En Popüler Apex Legends Karakterleri Açıklandı

BulletVille’in Hunter’ı ve Apex Legends’ın Fuse’u arasında reddedilemez benzerlikler bulunuyor. İki karakterin yüksek teknoloji göz yamaları ve mekanik kollara sahip. İkisinin de saçlarında gri bir kısım var, kolye takıyorlar ve bıyık bırakıyorlar. Ayrıca, hem Hunter, hem de Fuse roketatar kullanıyor.

Stüdyo, bu benzerliklere dikkat çektikten sonra, kinayeli bir açıklama yaparak Apex Legends’ın Hunter’ı “esinlenecek” kadar beğenmelerine çok sevindiklerini ve bir crossover umduklarını dile getirdi.

apex legends karakteri fuse

Bağımsız geliştiricinin bu iddialardan kazanacak bir şeyi yok gibi görünüyor. Stüdyo, EA ile girilecek anlamlı bir yasal savaş için gereken paralarının olmadığını açıkladı. Onları endişelendiren asıl konu, Apex Legends’ın popülerliği. Stüdyo, kendileri bağımsız ve küçük bir şirket oldukları için, oyunları çıktığı zaman Apex Legends’tan karakter çalmakla suçlanmaktan ve bunun oyunlarını kötü etkilemesinden endişeleniyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir