Anasayfa > Oyun Haberleri > AC: Valhalla Yaratıcı Direktörü Ashraf Ismail Ubisoft’tan Kovuldu!

AC: Valhalla Yaratıcı Direktörü Ashraf Ismail Ubisoft’tan Kovuldu!

Birçok Assassin’s Creed oyununun arkasındaki isim Ashraf Ismail, görevini kötüye kullandığı yönündeki iddiaları takiben Ubisoft’tan kovuldu.

Assassin’s Creed 4: Black Flag, Assassin’s Creed Origins ve yakında çıkacak olan Assassin’s Creed Valhalla için yaratıcı direktörlük görevini üstlenen Ashraf Ismail’in Ubisoft ile ilişkisi kesildi. Haziran ayında eşini aldattığıyla ilgili dedikodular ortaya çıkan isim, görevinden kendi isteğiyle, aile içi problemleriyle ilgilenmek için çekilmişti, fakat hâlâ Ubisoft’un bir çalışanıydı. Son gelişmelerin ardından Ashraf Ismail, Ubisoft’tan atıldı.

Ashraf Ismail ile ilişkisi olan bazı Assassin’s Creed hayranı kadınlar, oyunun yaratıcı direktörünün kendileriyle iletişime geçtiğini ve evli olduğunu gizlediğini belirtmişti. Ubisoft’tan bir sözcü, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Soruşturmalarımızın sonucunda Ashraf Ismail Ubisoft’tan kovulmuştur, artık bir Ubisoft çalışanı değildir.” ifadesini kullandı.

Evliliğini gizleyip iş hayatındaki statüsüyle kadınlarla birlikte olmaya çalıştığı iddia edilen Ashraf Ismail’den konuyla alakalı bir açıklama gelmiş değil. Aldatmanın kötü bir şey olmasına rağmen illegal olmadığını, iş hayatını böyle etkilememesi gerektiğini savunan oyuncuların yanında Ismail’i görevini kötüye kullandığı, elindeki gücü suistimal ettiği için suçlayanlar da mevcut.

AC: Valhalla Ana Karakteri Eivor’un Kadın Hâli Gösterildi!

Kim haklı olursa olsun, oyuncular Assassin’s Creed serisinin arkasındaki önemli isimlerden bir tanesinin çalışmayı bıraktığı için tepkili. Bakalım Ismail’in kovulmasının ardından Assassin’s Creed: Valhalla beklenen etkiyi yine de yaratabilecek mi?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Yaa kızım AC tümüyle benim diyorum neden inanmıyorsun.
    Evet Origins de benim.
    Ya kızım tamam biraz farklılık olsun dedim ama yani güzel de oldu.
    Tamam ev boş benim çok biliyorsan gel hadi beraber yapalım.
    Evet boş koş hadi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir