Anasayfa > Oyun Haberleri > Assassin’s Creed Valhalla Fragman İncelemesi

Assassin’s Creed Valhalla Fragman İncelemesi

Geçtiğimiz gün Ubisoft tarafından başlatılan canlı yayında yeni Assassin’s Creed oyunun kapak tasarımı gösterilmiş, sekiz saat süren yayın büyük ilgi çekmişti. Serinin son oyunu Assassin’s Creed Valhalla fragman ilk gösterimiyle heyecanı doruğa çıkardı.

Assassin’s Creed Valhalla Fragman İncelemesi

Dört dakika uzunluğundaki sinematik, Vikingleri tarif eden bir sesin eşliğinde başlıyor. Ses “Onlar kalpsiz, inançsız barbarlardır” gibi cümlelerle Viking halkını tasvir ederken, anlatılanlarla uyuşmayan görüntüler görüyoruz. Örneğin ses onların”kendini kaybetmiş katiller” olduğunu söylediğinde, ana karakterimiz Eivor savaş esnasında kadın ve çocukları koruyor.

Viking savaş gemileri olan langskiplerin anakaraya doğru yol almasıyla beraber, hem ilk istilalara hem de kolonileşme sürecine şahit oluyoruz. İskandinav ve Sakson halkı arasındaki muharebelerden birisini izlerken ana karakterimiz bir kuzgun görüyor. Kuzgunun hemen ardında ise gizemli bir silüet yer alıyor.

Serinin en etkileyici sinematikleri arasına rahatlıkla girebilecek fragmanın en önemli yanı ise bir hidden blade görmemiz oldu. Ana karakter güçlü bir askerle yaptığı düelloyu kaybedecek duruma geldiği anda hidden blade kullanarak rakibini alt ediyor ve fragman etkileyici bir şekilde sona eriyor.

 

Ana Karakterin Cinsiyetini Belirlemek Mümkün

assassins creed valhalla fragman 3

Fragmanda gösterilmemesine rağmen Twitter üzerinde paylaşılan Assassin’s Creed Valhalla figürlerinde ana karakterimizin hem kadın hem de erkek halini görebiliyoruz. Eivor adındaki bir Viking savaşçıya hayat verdiğimiz oyunda kadın Eivor ya da erkek Eivor olmak mümkün.

Assassin’s Creed: Odyssey‘de bir hidden blade olmaması oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıştı. Seriyi 10.yüzyıla götürecek Assassin’s Creed Valhalla fragmanında kolun üst kısmında yer alan bir hidden blade mekanizması görüyoruz. Oyunun çıkış tarihi hakkında bilgi almak için haberimize göz atabilirsiniz.

Assassin’s Creed Valhalla Çıkış Tarihi Açıklandı

assassins creed valhalla fragman

Sanat tasarımı konusunda etkileyici işler çıkaran Ubisoft, Assassin’s Creed Valhalla fragmanında da küçük detayların çok önemli olduğunu kanıtlamış. Serinin diğer oyunlarında da tarihi farklı dönemlerine kapılar açan Ubisoft eski dönemleri adeta yeniden yaratıyor. Serinin bazı severleri oyunların geçirdiği köklü değişikliklerden şikayetçi olsa da Assassin’s Creed: Odyssey’den sonra yeni oyunu heyecanla bekleyen büyük bir kesim var diyebiliriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir