Anasayfa > Oyun Haberleri > Assassin’s Creed Valhalla Viking Rap Savaşları Geliyor

Assassin’s Creed Valhalla Viking Rap Savaşları Geliyor

Assassin’s Creed Valhalla Viking rap savaşları geliyor. Avcı ve balıkçı olmanın yanı sıra artık Nordik rap savaşlarında da yer alabilirsiniz.

Ubisoft tarafından piyasaya çıkarılacak oyunun çıkış tarihine az zaman kalmışken yapılan yeni açıklama ile oyunda beklemediğimiz bir aktivite olacağını öğrendik. Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre oyuncular avlanmak, balıkçılık yapmak, savaşmak, zar oyunları oynamanın dışında Nordik rap savaşlarına da katılabilecek.

Oyunun creatif direktörü Ashraf Ismail Nordik bir adet olan ve “flyting” adı verilen sözlü atışma geleneğini oyuna taşıdıklarını açıkladı. Spoiler vermemek için çok da fazla detay vermeyen Ismail, mead hall‘da birasını içerken birinin ana karaktere sözlü sataşacağını, ana karakterin de gelen sataşmaya karşı verilen seçeneklerden kafiyeli ve uygun bir cevabı seçmesi gerektiğini söyledi.

Peki “Flyting” nedir?

5. ve 16. yüzyıllar arasında gerçekleşen ve çok yaygın olan sözlü bir atışma geleneği olan Flyting, ‘tartışma‘ anlamına gelen Eski İngilizce flītan kelimesinden geliyor. Günümüz rap savaşlarının geleneksel hali olarak kabul edilebilecek ‘flyting’ temelinde karşı tarafı sözle kışkırtma ve korkaklıkla suçlamayı barındırıyor. Bu gelenek ise Assassin’s Creed Valhalla viking rap savaşları olarak karşımıza çıkıyor.

Assassin’s Creed Valhalla Fragman İncelemesi

Oyunda kadın ya da erkek Eivor olarak oynama seçeneği bulunurken, seçtiğiniz karakterin oyunun hikayesinde kendine has farklılıkları olacak. Daha sonrasında ise Assassin’s Creed Valhalla haritasında Norveç ve çeşitli İngiliz krallıklarını gezebileceksiniz. Oyun PS4, Xbox One, PC, PS5, ve Xbox Series X için uygun olarak piyasaya çıkacak.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

2 Yorumlar

  1. kafana yakışmamış kanka, viking kaskı

  2. Vikingler Türktür!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir