Anasayfa > Oyun Haberleri > Bandai Namco Hacklendiğini Doğruladı

Bandai Namco Hacklendiğini Doğruladı

Geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğrayan Bandai Namco, saldırı nedeniyle bazı bilgilerinin çalındığını resmi olarak duyurdu.

ELDEN RING, TEKKEN ve DARK SOULS gibi isimlerin yayıncısı Bandai Namco, geçtiğimiz günlerde firmaya yapıldığı söylenen siber saldırıyı doğruladı. ALPHV adındaki bu siber saldırı grubu, firmanın gizli bilgilerini ele geçirmiş ve topluma açılmaması için fidye istemişti. Resmi olarak onaylanmayan bu söylenti ise maalesef bugün itibariyle Bandai Namco tarafından resmileştirildi. Japonya harici Asya bölgelerindeki bazı şirketlerinin sunucularına yapılan bu saldırının hasarının derinliği ise hesaplanıyor.

Everything Is For Humanity İnceleme Dosyası

Oyun üretiminin yanında oyuncak üretimi ve dağıtımında da rolü olan Namco bu hack dolayısıyla müşterilerinin bilgilerini de çaldırmış olabilir. Farklı marketlerde yer alması dolayısıyla birçok müşteri grubuna hitap etmesi de maalesef bu durumun ciddiyetini biraz daha artırıyor. Saldırıyı olabildiğince sıfıra indirgeme çabaları, hasar kontrolü için gereken insan gücü ve müşterilerin korkusu nedeniyle firmanın yakın gelecekteki bazı planları zarar görebilir.

Bunun gibi bir saldırının yeniden yaşanmaması için ise Bandai Namco güvenlik kuruluşlarıyla iletişim haline geçtiğini açıkladı. Müşterilerinden ve firma ile bağlantıları olan herkesten özür dileyen Namco, böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için her türlü önlemi almaya hazır olduklarını da belirtti. Bu saldırıya benzer olarak geçtiğimiz senelerde Capcom ve CD Projekt RED geliştiricileri de hacklenmişti, hatta Capcom saldırının nasıl yapıldığıyla ilgili insanları bilgilendirme amaçlı bir tablo bile sunmuştu.

Hiç bitmeyecekmiş gibi duran bu kedi-fare kovalamacası maalesef yeniden bir oyun firmasını vurdu, ancak bu saldırılar ne kadar zarar verse de şirketler kendi ve müşterilerinin güvenliği için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Umuyoruz ki bu saldırıların önünü kesecek bir güvenlik önlemi bir gün alınabilir.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir