Anasayfa > İncelemeler > Everything Is For Humanity İnceleme Dosyası

Everything Is For Humanity İnceleme Dosyası

Everything Is For Humanity

Ülkemiz topraklarından türün hayranlarını mutlu edecek başarılı bir psikolojik korku oyunu!

8

İstanbul merkezli Vanquisher Games tarafından bizlere sunulan Everything Is For Humanity 25 Haziran’da çıkışını gerçekleştirdi. Biz de sizler için bu oyunu inceledik ve görüşlerimizi aktardık.

Bağımsız Türk geliştiricilerin oyunlarını deneyimlemek ve bunların dünya çapında bir marka olarak gelişebileceğini görmek bizler için her zaman gurur verici bir olay. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen GameX 2022 fuarında da bu türde pek çok geliştirici oyunlarını sergileme imkanı buldu. Bu oyunların arasından biri ise bizlerin oldukça dikkatini çekti. Everything Is For Humanity adı verilen bu oyun 2020’de kurulmuş İstanbul merkezli Vanquisher Games tarafından bizlere sunuluyor. Psikolojik korku türündeki bu yapımı bizler de inceleme fırsatı bulduk. Şimdi gelin hep beraber bu yapıma bir göz atalım.

Kaçış Temalı Bir Psikolojik Korku

Everything Is For Humanity incelememize oyunun en büyük odak noktalarından biri olan konu ve teması ile başlıyoruz. Geliştirici ekibin kendi tanımlarına göre Everything Is For Humanity “keşifkaçış temalı bir psikolojik korku oyunu“. Passiflora isimli bir bilim tesisinde geçen Everything Is For Humanity tema konusunda bu türün pek de popüler olmayan bir tarafına yönelmiş. Kaçış-Keşif temalı korku yapımları genelde mitolojik, geleneksel korku öğeleri ile ön plana çıkarken yapım bir yazılım ekibinin liderini baş karaktere olarak bizlere sunuyor ve üstün insan yaratma, gelişmiş yapay zekalar gibi konular etrafında gelişiyor. Korku öğelerinin başarı ile kullanıldığı Everything Is For Humanity, oyunun her saniyesinde üzerinize korku öğeleri yağdırmadan psikolojik korku-gerilim etkisini sizlere vermeyi başarıyor. Hem tema hem de bunun işlenişi konusunda bizleri tatmin eden Everything Is For Humanity bizlerden olumlu not almayı başarıyor. Spoiler vermemek için fazla detayına inmediğimiz oyunun hikayesi bizce kesinlikle deneyimlemeniz gerken hikayelerden biri.

Hayatın İçin Kaç

Oynanış tarafına geldiğimizde ise oyun yine güçlü taraflarından biri ile karşımıza çıkıyor. Temelinde kaçış teması yer alan yapım oyuncuya çeşitli bulmacalar sunuyor. Türün diğer yapımlarından alışık olduğumuz bulmaca elementleri Everything Is For Humanity‘de de oyuncuyu sıkmayacak ve oyunun bir parçası olacak şekilde yer alıyor. Bunun yanında karakterin çevredeki eşyalar ile etkileşimi, temel animasyonların oyuna başarı ile eklenmesi de oldukça dikkat çekiyor. Oyundaki düşman unsurlar ile yumruk yumruğa kavgaya girmek yerine aklımızı ve çevreyi kullanmamızı gerektiren yapımın en önemli yanlarından biri de dolayısıyla bu bulmacalar oluyor. Bulmacalara ek olarak karakterimizin kolundaki saat de oyunda sıklıkla başvurduğumuz araçlardan biri. Genel olarak karanlık mekanlarda geçen Everything Is For Humanity‘de karakterin kolundaki saat aynı zamanda bir el feneri olarak da kullanılıyor. Ayrıca geliştirici ekibin tanımı ile “Öklid olmayan mekanlarda” geçen kısımlar da biz oyuncular için deneyim etmesi oldukça keyifli kısımlar.

Başarılı Görsellik

Everything Is For Humanity ile karşılaştığım ilk an olan GameX 2022’de oyunun beni kendine en çok çeken tarafı görselliği olmuştu. Bağımsız geliştiriciler tarafından yapılan oyunlar her ne kadar özgün ve başarılı görsel tarzlara sahip olsa da AAA oyunlardaki görsel tarzın hedeflendiği pek fazla yapım göremiyoruz. Yapım bu konuda bağımsız türdaşlarından kendini ayırarak oldukça kaliteli bir görsellik ile karşımıza çıkıyor. Korku elementinin yansıtılmasında önemli bir yer alan görsellik konusunda yapım yine bizden iyi puanlar topluyor. Hem bilim tesisinin hem de Öklid ötesi mekanların başarı ile tasarlandığı yapımda kenarda köşede kalmış kaplamalar zaman zaman göze batsa da büyük resme baktığımızda bu konuda da başarılı bir iş ortaya konulmuş diyebiliriz.

Ülkemizde PC için 32 TL’lik fiyat etiketi ile satışa sunulan yapım Steam üzerinde de “Oldukça Olumlu” incelemeler topladı. Bütçe dostu fiyatı ve 2-3 saatlik korku ve gerilim dolu deneyimi ile Everything Is For Humanity’e eğer bu türü seviyorsanız kesinlikle bir şans vermelisiniz.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir