Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Çok Oyunculu Maçlarda Bot Kullanacak

Battlefield 2042 Çok Oyunculu Maçlarda Bot Kullanacak

FPS serisinin son halkası Battlefield 2042 multiplayer karşılaşmalarda takımlara bot oyuncular ekleyecek. Detaylar haberimizde.

Battlefield serisinin yeni üyesi çok oyunculu FPS dünyasında yeni bir çığır açacak. 128 oyuncuyu bünyesinde barındırabilen haritalarla beraber Battlefield 2042, oyunculara örneği görülmemiş bir savaş deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Bu noktadan taviz vermemek için geliştirici ekip DICE, haritalara yapay zeka düşmanlar ekleyecek. Böylece 128 kişilik dev sunucular tam olarak dolmadığında bile oyuncuların karşısında hep düşmanlar olacak. Electronic Arts‘ın resmi sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda oyuncuların Battlefield 2042 multiplayer deneyiminden taviz verilmeyeceği belirtildi.

Bu durumun önceki nesil konsollarda bu denli etkili olmayabileceğini de belirtelim. Xbox One ve PlayStation 4 sahipleri Battlefield 2042’yi 64 kişilik sunucularda deneyim edebilecek. 32 kişiden oluşan takımlarda bot kullanımına çok ihtiyaç duyulmayacağı tahmin ediliyor. Yine de gerçek oyuncular tarafından doldurulamayan sunucularda yapay zeka düşmanlarla karşılaşabiliriz. Diğer taraftan oyunun tek oyunculu modunda da benzer bir yöntem kullanıldığını belirtelim. Dileyen oyuncular aynı haritalarda oyunu tek başlarına ve bot düşmanlara karşı oynayabilecek. Çok oyunculu maçlarda yer alan bot oyuncuları daha önce Battlefront 2’de de görmüştük. 128 kişilik büyük çaptaki karşılaşmalar sadece PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S üzerinde deneyim edilebilecek.

Battlefield 2042 Battle Royale ve Hikâye Modu İçermeyecek

Battlefield 2042 E3 ve 9 Haziran’da yapılan tanıtımlarıyla oyuncuların beğenisini topladı. Heyecanla beklenen oyun halihazırda Battlefield 1 ve Battlefield V üzerindeki aktif kitleyi de bünyesine katacaktır. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde bedava verilmesiyle beraber oyuncusunu artıran Battlefield 4 oyuncuları da bulunuyor. Dolayısıyla çok oyunculu FPS tarafında oyun oyun dünyası yeni bir oyunu iple çekiyor. Battlefield 2042 çıkış yaptığında bu eksikliği başarılı bir şekilde kapatacak gibi görünüyor.

Battlefield 2042 22 Ekim 2021 tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X|S için çıkış yapacak. Oyunun geçtiğimiz günlerde yayımlanan fragmanını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir