Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Battle Royale ve Hikâye Modu İçermeyecek

Battlefield 2042 Battle Royale ve Hikâye Modu İçermeyecek

Battlefield serisinin 22 Ekim’de çıkacak yeni oyunu Battlefield 2042, Battle Royale ve tek oyunculu hikaye modlarını içermeyecek.

Son birkaç yılda oyun dünyasını resmen yeniden yaratan bir oyun türü olsa da Battlefield 2042 için battle royale gibi bir planın şu an olmadığı açıklandı. Neredeyse her Battlefield oyununda gördüğümüz tek oyunculu hikaye seçeneğinin de olmayacağı, bütün odaklarının klasik Battlefield usülü Multiplayer üzerinde olduğu da oyunun yapımcıları tarafından bildirildi.

Yine de belirtmek gerek ki oyunun yapımcıları Battlefield 2042 Battle Royale fikrini tamamen reddetmediler. “Şu anda bir Battle Royale için planlarımız yok.” demeleri, bu modun gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Bunun bir örneği olarak Battlefield V’in Firestorm modu örnek gösterilebilir.

Bir diğer haber ise oyunun tek oyunculu hikaye modunun olmayacağı. “Oyunlarımızın sevilmesinin nedeni hiçbir zaman hikaye modlarımız olmadı, insanlar bizi Multiplayer deneyimi için seviyor, biz de en iyi Multiplayer deneyimini sunma için bütün odağımızı ona çevirdik.” şeklinde açıklama yapan geliştiriciler oyunun tamamen hikayeden arınmış olmayacağını da belirtti. Yapımcılara göre oyunda süregelen bir hikaye aslında var, ancak bu hikaye size dolaylı yönlerden anlatılacak.

battlefield 2042 battle royale

Şimdilik bilindiği kadarıyla oyun, isminde de belirtildiği gibi 2042 yılında, insanlığın yeni bir teknoloji sayesinde dünyadaki hava olaylarını kontrol edebildiği bir kriz döneminde geçiyor. Bir Battlefield geleneği olarak Amerika ve Rusya arasında patlak veren bu kriz sonrası çıkmış olan savaş, oyundaki yeni bir özelik olan Spesiyalist‘ ler tarafından parça parça anlatılacak.

Battlefield 2042 Yeni Spesiyalist Sistemi Nedir?

Oyunun belki de en ilgi çekici yeni özelliği ise oyuna yeni gelecek Spesiyalist sınıfları. Eski oyunlardaki Taarruz, Yardım, Mühendis, Gözcü gibi ana sınıfların aksine, tıpkı Rainbow 6 Siege’deki karakterler gibi kendine has özelliklerinin olduğu sınıflar olacak. Tamamen yepyeni bir sistem yapmaktan çok halihazırda kullanılan sınıf sisteminin bir tık gelişmiş versiyonu olarak belirtilen bu sistem oyunu ne kadar değiştirir bilmiyoruz, ancak anlatıldığı kadarıyla bu karakterler diğer sınıf bazlı FPS oyunları kadar etkin olmayacaklar. Oyunun yapımcılarının dediğine göre zaman ilerledikçe ve yeni sezonlar geçtikçe başka Spesiyalistler tanıtılacak ve oyunun hikayesi hakkında her geçen gün farklı farklı bilgi parçaları elde edeceğiz.

Battlefield 2042 Resmi Fragman, Çıkış Tarihi

Battlefield 2042 Haritaları 128 Oyuncuya Kadar Çıkabilecek

Bir başka ilgi çekici haber ise Battlefield 2042’nin 64 v 64 şeklinde oynanabilecek olması. 128 kişilik sunucular COD Warzone’un 150 kişiye kadar çıkabilen sunucularından sonra çok büyük bir olay gibi gözükmese de iki farklı takımın Battlefield formatında bu kadar fazla kişiyle oynanacak olması birçok şeyi değiştirebilir.

Eski oyunlarda deneysel olarak 128 kişilik sunucular yapılmaya çalışılsa da oyun motorunun ve sunucuların bu kadar yoğunluğu kaldıramaması dolayısıyla temiz çalışması maalesef mümkün olmamıştı. Şimdi ise oyunun ana formatı olmasa bile haritaların 64 v 64 oynanabilmesi mümkün, ancak bu özellik her platformda olmayacak. PC, PS5, Xbox Series X/S modellerinde 128 kişilik sunucular aktif olabilecekken PS4 ve Xbox One için bu sunucular açık olmayacak.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir