Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 İçin Resmi Fragman Paylaşıldı, Çıkış Tarihi Açıklandı

Battlefield 2042 İçin Resmi Fragman Paylaşıldı, Çıkış Tarihi Açıklandı

Battlefield 2042 için son haftalarda sabırsızlıkla beklenen resmi tanıtım fragmanı oyuncularla paylaşıldı.

Battlefield serisinin en yeni oyununun duyurusu için son aylarda birçok söylenti ortaya çıkmıştı. Belli bir süre sonra ise oyunun yapımcısından gelen resmi açıklamalar, bu söylentileri doğruladı. EA, birkaç hafta önce yaptığı paylaşımda oyunun haziran ayında tanıtılacağının ipucunu vermişti. Sonrasında ise tanıtımın 9 Haziran’da yapılacağı resmî olarak açıklanmıştı. Sonunda saat geldi ve en yeni Battlefield oyunu için resmî tanıtım videosu paylaşıldı.

Battlefield 2042 Tanıtım Fragmanı

Uzun süren bir geri sayımın ardından başlayan canlı yayında öncelikle uzunca bir süre boyunca ekranda glitch’ler gördük. Videoda veriler toplanıyor, cihaz açılıyordu. Bunun ardından ise tekrar bir saatlik bir geri sayım başladı. EA’in bu hareketi, uzun süredir bekleyen hayranların pek de hoşuna gitmedi. Bir saatin ardından ise uzun süredir Battlefield 6 olarak bilinen Battlefield 2042 için tanıtım fragmanı oyuncularla paylaşıldı. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Paylaşılan fragmanda oyunun tıpkı daha önce meydana çıkan söylentilerde belirtildiği gibi modern bir zamanda geçeceğini öğrendik. Modernden ziyade gelecekte desek daha doğru olur sanırım, zira oyun 2042 yılında yer alacak. Oyuncular, EA’in futüristik bir tasvir yapmak için görsel olarak aşırıya kaçmamasını takdir etti.

Paylaşılan tanıtım fragmanında geleceğe dair birçok öge görüyoruz. Battlefield 2042’de savaş alanına sürülen robot köpekler, akıllı tank ve uçaklar, hatta görünüşe göre hava durumu kontrolü olacak. Fragmanda ayrıca kalkmakta olan bir uzay mekiğinin çevresinde gerçekleşen bir savaş görüyoruz, bu da bize ilginç bir hikâyenin olabileceği ihtimalini çağrıştırıyor.

Videonun sonunda oyunun 4K ve HDR destekleyeceği belirtiliyor. Sonrasında ise oyunun oynanış fragmanının 13 Haziran’da paylaşılacağı açıklanıyor. Bu videoda oyun motorunun içinden görüntüler görmüştük, bakalım gerçek oynanış nasıl gözükecek?

Battlefield 2042 Çıkış Tarihi

EA, Battlefield 2042’nin 22 Ekim’de piyasaya sürüleceğini açıkladı. Oyun, PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için çıkacak.

Battlefield 2042 İlk Günden Xbox Game Pass’te Olabilir

Xbox’ın resmî hesaplarından geçtiğimiz günlerde paylaşılan gönderi, Battlefield 6’nın tanıtım temasını oldukça andırıyordu. EA Play’in Xbox Game Pass’e dahil olduğunu da göz önünde bulundurursak yeni Battlefield oyununun ilk günden Xbox Game Pass’e gelebileceğini söyleyebiliriz. Bunun üzerine uzun süredir dönen bazı söylentiler olduğunu da belirtelim. Yine de resmî bir açıklama gelmeden kesin bir şey söyleyemiyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir