Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Turning Point: İlk İzlenimler

Battlefield 2042 Turning Point: İlk İzlenimler

Battlefield 2042 Turning Point ile yedinci sezon başlıyor. 2042’de aksiyonu bir adım öteye taşıyacak olan yeni sezonda bizi neler bekliyor?

Turning Point’in yenilik sepetinde her şeyden önce dikkat çeken iki adet yeni harita var. Bu haritalardan ilki tamamen yeni. Diğeri ise sevilen Hourglass haritasının bir parçası olan Stadium olacak. Bildiğiniz üzere Stadium daha önce Hourglass haritasından çıkartılmıştı. Görünüşe göre Stadium oyunculardan gelen istekler doğrultusunda tekrar 2042’de yerini alacak.

Ancak bu kez harita tamamen piyade savaşı odaklı olacak şekilde rotasyona katılacak. Bunun yanında yeni silahlar, ekipmanlar ve oynanış güncellemeleri de yolda.

Battlefield 2042 Turning Point’in Yıldızı: Haven

Battlefield 2042 Turning Point

El Alicanto şehrindeyiz. DICE, kaosun kol gezdiği ve çatışmaların durmadığı bir harita tasarlamayı başarmış. Haritada bulunan her bir bayrağın kendine ait bir çatışma dinamiği mevcut. Haritanın “A” bayrağı bir benzin istasyonu, araçların ağırlıklı olduğu bu kısımda sıcak çatışmalar da yaşanıyor.

Bu bölge genel olarak orta mesafeli çatışmalar için tasarlanmış. Biraz ilerlediğimizde de karşımıza “C” bayrağı çıkıyor. Burası haritanın merkezi konumunda. Bu da doğal olarak burayı haritanın en aktif bölgesi yapıyor. Yakın çatışmaların odağı olan bu bölge tamamen binalar ile doğru olduğu için 2042’nin dikeysel aksiyon deneyimine çok etkili hizmet etmiş.

Her kapıdan, her pencereden birinin çıkma ihtimali oldukça yüksek. O yüzden bu bayrakta oynarken çevresel farkındalığı artırmakta fayda var. Bunun yanında takım çalışmasını da destekleyen bir yapısı bulunuyor. Eğer bu bayrakta kafanıza göre etrafa dağılırsanız büyük ihtimalle bölgeyi düşmana hediye edersiniz. El Alicanto’nun “dengelerin hızlıca değiştiği” yapısı bu noktada benden geçer not aldı.

Haven’in Dönüm Noktaları

Bu hemen yukarı kısmında ise “B” bölgesi bulunuyor. Saklanacak siperin minimal olduğu bu bölgede rakiple kafa kafaya çarpışmaktan başka bir şansınız yok. Erken erişim sürümünü deneyimlerken de en çok keyif aldığım bölge burası oldu. “C” bayrağında kaos ve aksiyon daha güçlü olsa da bu bölgenin kendine has bir çatışma dinamiği var.

Ayrıca bu bölge çukur sayılabilecek bir konumda. Bu durum da yukarıdan bakan bir keskin nişancı için büyük bir avantaj oluşturuyor. Taktiksel olarak birçok farklı yol belirleyebileceğiniz bu bölge, haritanın en keyifli alanlarından biri olmuş.

Haritanın bir diğer bölgesi olan “E” bölgesi ise biraz daha orta ve uzak mesafeli çatışmalar için tasarlanmış. Keskin nişancıların ve uzak mesafecilerin kol gezeceği alanlardan birisi çok yüksek ihtimalle “D” bölgesi olacak. Bu bölgenin ilerisinde de “E” bayrağı bulunuyor. Burası da diğer bölgelerde olduğu gibi yakın çatışmaların ağırlıklı olacağı bir bölge. Siperlerin çok ve savaşılacak alanın dar olması 2042 becerilerinizi bir hayli zorlayacak.

Oyuna eklenecek diğer harita olan Stadium haritasını erken oynama sürecinde deneyimleyemedik. Zaten bu harita ilk defa ortaya çıkan bir iş olmadığı için oyuncular ne geleceğini tahmin edecektir diye düşünüyoruz.

Hourglass haritasının favori bölgesi olan bu kısım tamamen ayrı bir harita olarak oyuna eklenecek. Bu haritada herhangi bir araç kullanımı da olmayacak. Kısaca kafa kafaya çarpıştığınız, eğlenceli ve rekabetçi bir harita yolda gibi görünüyor.

Yeni Silahlar

Battlefield 2042 Turning Point

İzlenimlere SCZ-3 ile başlayalım. SMG klasmanında olan bu silah özellikle yakın çatışmalarda çok iyi işler çıkarıyor. Özellikle haritanın “C” ve “E” bayraklarında iyi kullanıldığında sizi skor tablosunda zirveye taşıyabilir. Oyuna eklenen bir diğer silah olan AK-5C daha önce Battlefield 4’de kullanılmıştı. Klasik bir assault rifle olan bu silah, orta menzilli çatışmalarda kullanılması için tasarlanmış.

Bu silahın eşsiz yönleri olmamasına rağmen kullanmasının pek keyifli olduğunu belirtmek gerek. Bir diğer silah da ağır makineli sınıfında olan ama assault rifle mobilitesi sunan DFR – Strife oldu. Orta mesafeli çatışmalarda bu silah ile rakiplerinizi terletebilirsiniz. Oyuna eklenecek son silah ile güdümlü bir füze olan SRAW olacak. Bu füze ateşlendikten sonra havada yönlendirilebiliyor. Hava ve kara araçlarından bıkan oyuncuların favori silahlarından biri olacaktır.

Battlefield 2042: Turning Point İzlenimlerimiz

Battlefield 2042 yeni sezonu ile birlikte yeni haritaların yanı sıra ufak tefek oyun güncellemeleri de eklendi. Yeniden doğma ekranında birkaç küçük değişiklik, bunun yanında silah tepmeleri ile ilgili düzenlemeler de yapılmış. Turning Point ile gelen Haven haritası kanımca oyunun oynaması en keyifli haritalarından biri olmaya aday. Yakın ve orta mesafeli çatışmaların ana odak olması, piyade savaşının da ön planda tutulması haritayı en eğlenceli bölgelerden biri yapmış.

Haven, diğer haritalara nazaran daha küçük bir boyutta olduğu için aksiyonun da daha yakın ve hızlı olmasını sağlıyor. Hız ve aksiyon birleşince de keyifli bir oynanış deneyimi ortaya çıkıyor. Battlefield 2042 Turning Point güncellemesi, Haven haritasının yanı sıra pek çok güncellemeyle beraber 19 Mart itibarıyla Battlefield 2042’de yerini alacak. Turning Point oyunun ağır, ancak emin adımlarla düzelen makus haline dair olumlu sinyaller veriyor. Yeni silahlar ve daha hızlı aksiyona fırsat tanıyan haritalar ile Turning Point, Battlefield 2042 için başarılı bir dönüm noktası olabilir.   

Hakkında Sezer Yıldırım

Bilgisayar programcısı, oyunlar ve sinema ile ilgilenen standart bir insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir