Anasayfa > Oyun Haberleri > Bethesda PlayStation Oyuncularından Starfield Konusunda Af Diledi

Bethesda PlayStation Oyuncularından Starfield Konusunda Af Diledi

Merakla beklenen yeni oyunları Starfield’ın PC ve Xbox özel olmasının ardından Bethesda PlayStation kullanıcılarının kalbini kazanmaya çalışıyor. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda oyun dünyasının en büyük satın alımlarından biri gerçekleşmiş ve oyun dünyasının devlerinden olan Bethesda Microsoft çatısı altına girmişti. Bu gelişme bir grup oyuncuyu heyecanlandırırken bir grup oyuncu ise habere temkinli yaklaşmıştı. Çünkü sevilen RPG‘lerin ve başarılı oyun serilerinin arkasındaki geliştirici olan Bethesda‘nın Microsoft tarafından satın alınması oyunlarının artık PC ve Xbox kanadı haricinde başka platforma çıkmayacağı anlamına gelebilirdi. Firmanın oyuncular tarafından büyük bir merakla beklenen yeni açık dünya RPG oyunu Starfield‘ın yalnızca PC ve Xbox için duyurulması da bu oyuncuların endişelerini haklı çıkarttı. Oyunculardan gelen tepkiler ve internette sürüp giden tartışmaların ardından ise Bethesda kanadından bir özür geldi.

Starfield Xbox ve PC Haricinde Başka Platforma Çıkmayacak

Bethesda Pazarlama Müdürü koltuğunda oturan Pete Hines PlayStation oyuncularının tepkileri hakkında yaptığı açıklamalarda ”İşlerimizin hayranıysanız ve yaptığımız bir oyun artık sizin platformunuzda mevcut değilse mutsuzluğunuzu yada kızgınlığınızı tamamen anlıyorum. Bunlar gerçek duygular ve büyük hayal kırıklıkları. PlayStation 5 kullanıcılarının korku ve endişelerini nasıl giderebileceğimi bilmiyorum. Üzgünüm, söyleyebileceğim tek şey de özür dilemek. Eminim ki bu millet için sinir bozucu ancak bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Ben de bir PlayStation 5 oyuncusuyum ve bu konsolda halihazırda oynadığım ve oynamaya devam edeceğim oyunlar var. Ancak Starfield oynamak istiyorsanız tek çare PC yada Xbox‘ ifadelerini kullandı.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir