Anasayfa > Oyun Haberleri > Starfield Xbox ve PC Haricinde Başka Platforma Çıkmayacak

Starfield Xbox ve PC Haricinde Başka Platforma Çıkmayacak

Yapılan açıklamalara göre Bethesda’nın merakla beklenen yeni oyunu Starfield Xbox ve PC platformları için çıkış yapacak. Detaylar haberimizde.

Son yılları göz önüne alacak olursak Bethesda‘nın Microsoft tarafından satın alınması hiç şüphesiz oyun dünyasının en önemli olayları arasında kendine üst sıralarda yer buluyor. Xbox platformunun sahibi olan teknoloji devi Microsoft‘un oyun dünyasının en sevilen ve pek çok dev oyuna imza atmış olan firması Bethesda‘yı satın alması elbette piyasalarda olduğu kadar oyuncular arasında da büyük ses getirmişti. Bu satın alma işleminden ise en çok Sony cephesinin tedirgin olduğunu söylemek ise pek de yanlış olmaz. Çünkü Microsoft‘un Bethesda‘yı bünyesine katması demek pek çok sevilen serinin devam oyunlarının ve Bethesda tarafından geliştirilmiş yapımların yalnızca PC ve Xbox cephesine özel olma ihtimalini taşıyor.  Bu konuya ilişkin ilk haber de gazeteci Jeff Grubb cephesinden geldi.

Microsoft Bethesda ‘nın Ana Şirketi ZeniMax Media’yı Satın Aldı!

Grubb tarafından kişisel Twitter hesabından paylaşılan bir gönderi ile Bethesda‘nın merakla beklenen yapımı Starfield‘ın yalnızca PC ve Xbox platformlarına çıkış yapacağı öne sürüldü. Oyun endüstrisinin güvenilir isimlerinden olan Jeff Grubb‘un bu açıklamaları ile Xbox markasının başındaki isim Phil Spencer‘ın geçmiş söylemleri göz önüne alındığında olayın gerçekliği pek de su götürmez bir hal alıyor. Starfield gibi merakla beklenen büyük bir yapımın ardından daha başka hangi Bethesda oyunlarını PC ve Xbox özelinde göreceğimizi ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir