Anasayfa > Oyun Haberleri > Black Mesa: Definitive Edition, Sonunda Tamamlandı!

Black Mesa: Definitive Edition, Sonunda Tamamlandı!

Geçtiğimiz haftalarda açık betası başlayan Black Mesa: Definitive Edition, yeni açıklanan güncellemeyle tam olarak piyasaya sürülüyor. Geliştiriciler, “son büyük güncelleme” kapsamında oyuna gelen değişiklikleri paylaştı. Detaylar haberimizde!

Valve’in efsane oyunu Half-Life’ı hem grafik hem de oynanış açısından geliştirerek günümüzde oynanabilir kılan Black Mesa, mart ayında Steam’deki yerini almıştı. Tam anlamıyla oturmamış, çıkışından beri bazı özelliklerini geliştiren oyunun tam versiyonu Black Mesa: Definitive Edition’ın da açık beta dönemi geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Half-Life’ın gelişmiş versiyonu olan Black Mesa’nın da bir üst modeli Black Mesa: Definitive Edition, bugün alacağı güncellemeyle birlikte tam olarak çıkışını yapıyor. “Son büyük güncelleme” olarak nitelendirilen bu yamada oyundaki bazı çeviriler güncelleniyor, sanat tasarımlarına ince rötuşlar atılıyor, oyuna atölye desteği ekleniyor, bazı görevlerde büyük değişiklikler yapılıyor. Paylaşılan yazıda oyundan görseller paylaşıldı, gelecek planlarıyla birlikte bu yamadaki değişikliklerden bahsedildi.

Black Mesa Definitive Edition’da Açık Beta Dönemi Başladı!

Black Mesa: Definitive Edition İçin Sırada Ne Var?

Oyundaki birçok büyük hatayı gideren bu güncelleme Black Mesa: Definitive Edition’ın çıkışını müjdelese de geliştirme süreci hâlâ tam anlamıyla sonlanmış değil. Yapılan açıklamaya göre ilerleyen zamanlarda oyunda bulunan diğer hatalar da Black Mesa’nın geliştiricisi tarafından düzeltilecek.

Gelen son büyük güncellemenin yama notlarında geliştirilen kısımların yanısıra oyundaki bilinen hatalardan bahsedildi. Ana menüdeki kontrolcü desteği, kadın bilim adamlarının iyileştirmeme hatası, haritaların kaynak kodlarının yayımlanması gibi sorunlar da Black Mesa’nın geliştiricilerinin ajandasında bulunan konular arasında. Buraya tıklayarak Black Mesa’nın Definitive Edition sayfasını açan, son büyük güncellemesinin neleri kapsadığına erişebilirsiniz.

Oyunu Steam üzerinden 31 TL karşılığında satın alabilirsiniz. Black Mesa oynadınız mı? oyun hakkındaki düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir