Anasayfa > Oyun Haberleri > Blizzard Arcade Koleksiyonu İki Yeni Oyuna Kavuştu

Blizzard Arcade Koleksiyonu İki Yeni Oyuna Kavuştu

Blizzard Arcade koleksiyonu genişlemeye devam ediyor. Lost Vikings 2 ve RPM Racing de Arcade raflarında bekleyen yerlerini almış oldu.

Blizzard’ı World of Warcraft, Diablo ve StarCraft gibi dev yapımlarla tanıyoruz. Ancak stüdyonun henüz Activision ile birleşmediği ve oyun dünyasına yön vermediği zamanlardan kalan daha değişik oyunları da var. Stüdyonun mirası durumuna gelen bu oyunlar, Blizzard’ın 30. kuruluş yıldönümünde Blizzard Arcade projesi ile oyuncularla tekrar buluşturulmuştu.

Geek dünyasında memnuniyetle karşılanan haberde, kaş kaldıran etken ise iki önemli oyunun koleksiyonda bulunmaması idi. Bunlardan biri Lost Vikings 2 (Kayıp Vikingler 2), diğer ise RPM Racing (RPM Yarışı) idi. Blizzard son olarak bu iki oyunu da Arcade koleksiyonuna koyarak, seriyi tamamlamış oldu.

StarCraft Reinhardt kostümü Blizzard tarafından duyuruldu

Lost Vikings 2, Blizzard’ı haritaya koyan Lost Vikings’in devam oyunu. Puzzle ve platform tarzında olan oyun için stüdyonun can suyu benzetmesi yapmak mümkün. Blizzard Arcade raflarında yer alan diğer oyun RPM Racing ise 1991 yılında sahalara gelen Rock N Roll Racing oyununun öncüsü olarak tarif ediliyor. Artık bu iki oyun da Blizzard Arcade koleksiyonu dahilinde oynanabiliyor.

Oyunların Arcade raflarına eklenmesinin iki önemli avantajı var. Birincisi bu oyunları yad etmek isteyenlerin simülatörlere başvurup uyum sorunları yüzünden saç baş yolmasına gerek kalmayacak olması. Oyunlar Blizzard sistemi üzerinden uyumlu hale getirilip güncelleştiriliyor. Diğer ise, oyunların dizayn dökümanlarıyla birlikte sunulması. Bu hem oyun yapmak isteyenler için ilginç, hem de bir oyunun dizayn kağıdından hayata dökülme sürecini incelemek isteyenler için büyük bir artı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir