Anasayfa > Oyun Haberleri > Blizzard ve Epic Games’in Çalışanları Yeni Bir Stüdyo Kurdu

Blizzard ve Epic Games’in Çalışanları Yeni Bir Stüdyo Kurdu

Blizzard ve Epic Games’in eski çalışanları bir araya gelerek Lightforge Games adında RPG oyunlarına odaklı yeni bir stüdyo kurdu.

Blizzard’ın Activision ile anlaşması ve Epic Games’in çalışanlarının sürekli değişmesi dolayısıyla bu iki büyük şirket son zamanlarda kadrolarında bir çok değişiklik yapmalarına neden olmuştu. En yakın ve ses getiren kadro değişikliklerinden birisi de Blizzard’ın Overwatch yapımcısı Jeff Kaplan’ın Blizzard ile yollarını ayırmasıydı. Bu bilindik isimler kariyerlerine son mu verecek yoksa başka şirketlerle anlaşacak mı bilmesek de bazı eski çalışanlar hala oyun sektöründe devam etmekte kararlı gibi gözüküyor, bunun meyvelerinden biri ise yeni açıklanmış bir stüdyo olan Lightforge Games.

Jeff Kaplan Blizzard ile Yollarını Ayırdı

Stüdyoyu kuran ekip Blizzard’ın Diablo 2, Daiblo 3, Starcraft 2, Hearthstone ve Warcraft evrenini geliştirmeye yardım etmiş eski çalışanlarından oluşuyor. Lightforge Games tamamen bağımsız olan ve RPG oyunlarına yeni bir soluk kazandırmayı amaçlayan çok yeni bir stüdyo. Hatta şuanda sitelerine gittiğimizde stüdyo ekibi için hala daha alım olduğunu ve bazı alanlarda ilanlar görebiliyoruz. Ancak bunların dışında sitenin görünüşü gerçekten de güzel tasarlanmış. Warcraft evrenini andıran mavi ve turuncu renklerin ağırlıkta olduğu ve izlemek istedikleri yolun ve fikirlerin sunulduğu sitede oyunlarla ilgili maalesef neredeyse hiçbir bilgi yok. Ancak ekipte kimler var diye bakarsanız Hearthstone kartlarının en bilinen resimlerini dizayn eden insanlardan tutun Blizzard’ın eski baş mühendisine kadar birçok yetenekli insanlar bulunuyor.

Ekibin en büyük amaçlarından biri ise stüdyonun CEO’su Matt Schembari’ye göre “Roblox ve Minecraft’tan aldığımız bazı elementleri masa oyunları mantıklarıyla birleştirerek RPG oyunlarına yeni bir soluk getirmek”. Bu oyunları birleştirerek nasıl bir şey elde etmek istediklerini söylemek biraz zor, ama orijinal bir bakış açısı olduğunu da söylemek gerek. Geliştirecekleri oyunların oyuncu tarafından tam kontrol ile yönetilmesini ve olabildiğince sosyal bir deneyim sunmak istediklerini söyleyen Schembari, şimdiye kadar yapılan röportajlarda stüdyonun büyük bir potansiyeli olduğunu söylüyor.

Aralarında Dreamhaven’ın da bulunduğu birçok stüdyodan 5 milyon dolar yardım toplayan Lightforge Games’in önünde parlak bir gelecek var gibi gözüküyor. İsmini çok duymadığımız ama eserlerinin bize çok tanıdık olduğu yetenekli bir ekipten oluşan bu stüdyo bakalım gelecekte bize neler gösterecek.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir