Anasayfa > Oyun Haberleri > Bloober Team Silent Hill Söylentilerini Yalanladı

Bloober Team Silent Hill Söylentilerini Yalanladı

Oyun dünyasını son günlerde en çok meşgul eden söylentilerden birinin başrolü olan Bloober Team Silent Hill ile ilgili iddiaları yalanladı. Detaylar haberimizde.

Yaptıkları başarılı korku ve gerilim oyunları ile adlarından söz ettiren Polonya merkezli oyun geliştiricisi Bloober Team bu güne dek karşımıza Layers of Fear, bunun devam oyunu olan Layers of Fear 2 ve yakın zamanda çıkışını gerçekleştirmiş olan The Medium gibi yapımlar ile çıktı. Korku hissiyatını genele yayarak başarılı bir atmosfer yaratan ve bu atmosfer içinde oyuncuyu her daim tetikte hissetmek zorunda bırakan geliştirici ekibin geçtiğimiz günlerde oyun dünyasının devlerinden olan Konami ile bir ortaklık kurdukları açıklanmıştı. Konami‘nin korku oyunları ile ünlü Bloober Team ile ortaklık kurması ise firmanın elindeki uzun süredir sessizliğini koruyan Silent Hill markasının geri dönüş bileti olarak tanımlanmıştı.

The Medium İnceleme Dosyası – İki Dünya Arasında

Bloober Team Silent Hill

Tüm oyuncuları heyecanlandıran bu ihtimal açıkçası hiç de uzak görünmüyordu. Hideo Kojima‘nın olaylı ayrılığı öncesinde bir Silent Hill oyunu üzerinde çalıştığı ve ayrılık sonrası markanın yine sahipsiz kaldığı bir sır değil. Bunun yanı sıra uzun süredir sesi soluğu çıkmasa da Silent Hill hala Konami‘nin en güçlü markalarından olmanın yanı sıra oyun dünyasında korku denildiğinde ilk akla gelen serilerden. Uzmanlığı korku oyunları üzerine olan Bloober Team gibi bir stüdyo ile kurulan ortaklık da haliyle oyuncuları heyecanlandırmıştı. Ancak Bloober Team cephesinden yapılan açıklamalar ile yeni bir Silent Hill oyunu hakkındaki söylentiler yalanlandı.

Bloober Team‘in reklam ve pazarlama sorumlusu olan Tomasz Gawlikowski IGN‘e yaptığı açıklamalarda iddiaları reddetti. İnternette hızla yayılan ve markanın üzerinde çalıştığı söylenen iki projeden hiç birinin bir Silent Hill oyunu olmadığını belirten Gawlikowski  böylece Silent Hill bekleyen oyuncuların da hayallerini yıkmış oldu. Ancak yine de bazı oyuncular hala Bloober Team ve Konami ortaklığının yeni bir Silent Hill oyunu ile taçlanacağı konusunda hemfikir.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir