Anasayfa > Oyun Haberleri > Call of Duty: Black Ops Cold War Yeni Fragmanıyla Karşımızda

Call of Duty: Black Ops Cold War Yeni Fragmanıyla Karşımızda

Activision, Call of Duty‘nin yeni oyunu olacak Call of Duty: Black Ops Cold War için sıra dışı bir reklam taktiği kullandı. Tahta kutuların içinden çıkan kodlar ve resimlerle başlayan serüven her gün güncellenen bir web sitesiyle devam etti. Bir haftalık yoğun bir çalışmanın ardından kullanıcılar sonunda yeni fragmana ulaşmayı başardılar.

Olayların başlangıcını anlatan yazımız için tıklamayı unutmayın!

Şifreler Çözülüyor

Tahminleri doğrulayan Activison 2020’de çıkacak Call of Duty oyununun isminin Black Ops Cold War olacağını bu fragmanla netleştirdi. İçerik üreticiler 10 Ağustos’ta kendilerine gönderilen gizemli kutulardaki mesajları çözerek önce pawntakespawn.com websitesine ve bu sitenin uzantılarına ulaşmışlardı. Bu siteye her gün yeni videolar ve mesajlar eklendi. 5 gün boyunca 5 farklı ipucu… 14 Ağustos’tan itibaren güncellenen her bir ipucu da üzerinde farklı tarihler yazan kasetlerle ortaya çıkıyordu… Bu kasetlerdeki videolarda bazı sayılar vardı. Bu sayıları inceleyen içerik üreticileri sayıların Call of Duty Warzone‘daki sığınakları gösterdiğini gördüler.

Activision başka bir site üzerinden kullanıcılara bir deşifre anahtarı da yollamıştı.Saatler boyunca canlı yayında ulaştıkları kodları bu anahtarla çözmeye çalışan yayıncı NoahJ456 ve arkadaşları sonunda bir sonuç elde ettiler. 5 saatten fazla süren bu canlı yayında kodları deşifre eden ekibin bulduğu mesaj “play the game find the truth” oldu. “Oyunu oyna gerçeği bul”. Bu gizli mesajı pawntakespawn.com sitesinin sonuna ekleyen kullanıcılar sonunda fragmanın paylaşıldığı siteye ulaşabildi.

Fragman:

https://youtu.be/zVSP9BM1o5Q

Call of Duty: Black Ops Cold War Hikayesi Şekillenmeye Başladı

Fragman tarihten gerçek bir kişilik olan Yuri Bezmenov’un konuşmasıyla başlıyor. Başta gazeteci olarak bilinen, sonradan KGB ajanı olduğu ortaya çıkan Yuri Bezmenov bu videoda Soğuk Savaş sırasında kullandıkları metodları anlatıyor. Demoralizasyon, destabilizasyon (ya da istikrarsızlık) ve kriz… Ardından ekranda şu sözcükler beliriyor : “Geçmişini bil ya da onu tekrarlamaya mahkum ol. Verdansk. 26 Ağustos
Call of Duty Verdansk Haritası
Call of Duty Verdansk haritası
Verdansk, Call of Duty Warzone‘daki bölgelerden birisi. NoahJ456‘in çözmeye yaklaştığı gizemlerden birisi de bu. Çünkü Noah arkadaşlarıyla birlikte Warzone‘da yer alan bir sığınakta büyük bir füze buldu. Bu füzenin 26 Ağustos’taki etkinlikle ne bağlantısı olacağını bekletip görmek zorundayız.
Videoda oyunun hikayesi hakkında bilgiler de alıyoruz. “Perseus” kod adlı bir Sovyet Ajanı‘nın istihbarata sızdığını ve amacının Amerikan düzenini bozarak Sovyetleri silahlanma yarışında öne taşımak olduğunu öğreniyoruz. Fragman bize Perseus kod adlı bu ajanın yerinin ve kimliğinin hala bilinmediğini söylüyor. Oyunda “Perseus“un önemli bir karakter olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Perseus oynanabilir bir karakter veya oyunun ana kötüsü olarak da karşımıza çıkabilir.

Tüm Gizemler 26 Ağustos’ta Çözülüyor

Oyun hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar. Activision 26 Ağustos’ta bir “reveal trailer” yayınlayacak ve oyun hakkında çok daha fazla detayı bu tarihte öğrenebileceğiz.
Call of Duty: Black Ops Cold War Reveal Trailer
26 Ağustos‘ta büyük Call of Duty: Black Ops Cold War fragmanı yayınlanacak.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir