Anasayfa > Oyun Haberleri > Call of Duty Irkçılık Hakkında Tepkisini Gösterdi

Call of Duty Irkçılık Hakkında Tepkisini Gösterdi

Call of Duty ırkçılık hakkında tepkisini göstererek Amerika’da başlayan protestolara destek verdiğini göstermiş oldu. Detaylar haberimizde.

Amerika Birleşik Devletleri’nde afro-Amerikan George Floyd’un bir polis memuru tarafından vahşice öldürülmesi ile başlayan prostestolara birçok ünlü oyun şirketinden de destek niteliğinde hareketler geliyor. Geçtiğimiz gün GTA Online sunucularını konuya dikkat çekmek için geçici bir süreliğine kapatan Rockstar Games sonrasında Call of Duty ‘de Modern Warfare ve Warzone oyunlarına ırkçılık karşıtı mesajlar ekleyerek konu ile ilgili desteğini göstermiş oldu.

Call of Duty ırkçılık

 

 

Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone oyunlarının açılış ve yükleme ekranlarına eklenen ibarelerde ”Topluluğumuzun canı yanıyor. Topluluğumuzun da deneyimlemiş olduğu sistemsel eşitsizlikler bir kez daha sahneye çıktı. Call of Duty ve Infinity Ward eşitlik ve katılımı destekliyor. Siyahi topluluğun ırkçılık ve adaletsizlik karşısında devam ettirdikleri duruşu destekliyoruz. Değişim gerçekleşene ve Black Live Matter konusu kazanana kadar asla olmak için çaba sarf ettiğimiz topluluk olamayacağız” ifadelerine yer verildi.

Amerika’nın birçok eyaletine yayılmış durumda olan protestolara destek veren diğer şirketler arasında Rockstar Games ve Infinity Ward‘ın yanı sıra Sony ve Take Two gibi isimler de yer alıyor. Sony geçtiğimiz günlerde merakla beklenen PlayStation 5 etkinliğini olaylara daha fazla yer verilmesi gerekliliği yüzünden ertelediklerini açıklamıştı. Take Two ise tüm NBA 2K20 oyuncularına oyun içerisinde ”Black Lives Matter” ve ”I Can’t Breathe” gibi sloganların yazdığı tişörtleri ücretsiz bir biçimde sundu.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir