Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 Etkinliği Ertelendi – Süresiz Olarak!

PlayStation 5 Etkinliği Ertelendi – Süresiz Olarak!

Oyuncular ve teknoloji meraklıları tarafından merakla beklenen PlayStation 5 etkinliği ertelendi. Sony’nin aldığı karara ilişkin detaylar haberimizde.

Merakla beklenen PlayStation 5 hakkında yeni detaylara kavuşacağımız etkinlik Sony tarafından süresi belirtilmeksizin ileri bir tarihe ertelendi. Konsol tasarımı ve konsola çıkacak oyunlar gibi önemli detayların paylaşılması beklenen etkinlik hakkında iptal kararı ise PlayStation‘ın resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. Paylaşılan erteleme gönderisinde kullanılan dil ve verilen mesaj ise dikkat çekti.


”Şu an kutlama yapmak için doğru zaman olduğunu hissetmiyoruz. Geri çekilip daha önemli seslerin duyulması için izin vermek gerekiyor” ifadeleri kullanılan gönderi açıkça Amerika’da gerçekleşen protestolara işaret ediyor. Afro-Amerikan George Floyd‘un 25 Mayıs tarihinde bir polis memuru tarafından zalimce öldürülmesi ile başlayan süreç sonrasında protestolar tüm Amerika’ya yayıldı.

Sony‘nin böyle bir ortam içerisinde PlayStation 5 etkinliği için iptal kararı almış olması da oldukça doğal görünüyor. İlerleyen süre içerisinde etkinlik için yeni ve daha uygun tarihi paylaşacaktır. Ancak protestoların sonu gelmeden etkinlik hayranlar ile buluşacak gibi görünmüyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir