Anasayfa > Oyun Haberleri > Call of Duty Mobile 500 Milyon İndirme Sayısına Ulaşmayı Başardı

Call of Duty Mobile 500 Milyon İndirme Sayısına Ulaşmayı Başardı

Activision Blizzard, Call of Duty Mobile oyununun 500 milyon indirme sayısına ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamada oyunun ne kadar kazanç getirdiği de belirtildi. Detaylar haberimizde.

Yeni Call of Duty Oyununun 2021 Sonbaharında Çıkış Yapması Hedefleniyor

TiMi Studios ve Tencent Games tarafınadn geliştirilen Call of Duty Mobile 1 Ekim 2019’da çıkışını yapmıştı. Oynaması ücretsiz olan bir mobil Call of Duty oyunu olan Call of Duty Mobile çıkışından bu yana popülerliğini katlamaya devam ediyor. Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak oynanabilen oyun, ana Call of Duty oyunları kadar olmasa da kendi çapında büyük bir kitle kazanmayı ve bu kitleyi oyuna bağlamayı başarmıştı.

Mobil oyunculuğun günümüz oyun dünyasında oldukça yaygın olması ve oyunun ücretsiz olması Call of Duty Mobile’ı öne çıkaran bir özellik olarak görülüyor. Her ne kadar oynaması ücretsiz olsa da oyun içi ödemelerle geliştiricisine büyük kazanç sağlayan Call of Duty Mobile hakkında indirme sayısı, kazanç miktarı gibi bazı veriler paylaşıldı.

call of duty mobile 500 milyon

Activision tarafından açıklanana göre Ekim 2019’dan bu yana oyun toplam 500 milyon indirme sayısına ulaştı. Bu sayının ana Call of Duty oyunlarına kıyasla oldukça yüksek bir sayı olduğunu belirtmek gerekiyor. Activision, Call of Duty Mobile sayesinde pek çok farklı kitleden oyuncuyu seriye sokmayı başardı. Oyunun getirdiği kazanç ise dudakları uçuklatıyor. Oyun çıkışından bu yana oyun içi ödemelerden toplam 1 Milyar Dolar kazandırdı.

Oyun, ilk senesinde 250 milyon indirme sayısına ulaşmış ve 500 milyon dolarlık kazanç getirmişti. Ardından 6 ay gibi kısa bir süre sonra Call of Duty Mobile aracılığıyla 500 milyon indirme ve 1 Milyar Dolarlık büyük bir kazanç elde edildi. Ayrıca geliştirici TiMi Games, 2020 yılında mobil oyunlardan 10 milyar dolar kazanmayı başardı.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir