Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Call of Duty Oyununun 2021 Sonbaharında Çıkış Yapması Hedefleniyor

Yeni Call of Duty Oyununun 2021 Sonbaharında Çıkış Yapması Hedefleniyor

Activision Blizzard, 2021 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklarken yeni Call of Duty oyunu hakkında da açıklamalarda bulundu. Oyunun geliştiricisi, çıkış tarihi ve açıklanan tüm detaylar haberimizde.

Call of Duty Mobile 500 Milyon İndirme Sayısına Ulaşmayı Başardı

Oyun dünyasında askeri-FPS denince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Call of Duty serisi, gün geçtikçe büyümeye ve yeni oyunlarını çıkarmaya devam ediyor. Ana Call of Duty oyunlarının yanında battle-royale akımına Warzone ile dahil olan seri, büyük popülerlik kazanmıştı.

Bunun yanında Call of Duty Mobile ile de mobil platformlarda dikkatleri üstüne çeken seri, en güncel oyunu Call of Duty: Black Ops Cold War ile bizleri soğuk savaş dönemine götürmüştü. Yapılan açıklamalar yeni Call of Duty oyunu hakkında bizlere kısıtlı olsa da biraz bilgi verebiliyor.

Açıklananlara göre yeni Call of Duty oyununu Sledgehammer Games geliştirecek. Sledgehammer Games tarafından paylaşılan bir GIF’te WWE Superstar’ı Undertaker’ın tabuttan çıktığı bir görüntü yer alıyor. Bu da Sledgehammer Games’in yeniden bir Call of Duty oyununda lider geliştirici olacağını doğruluyor. Sledgehammer Games, Call of Duty WWII’de lider geliştirici rolündeydi. Ekip aynı zamanda çoğu Call of Duty oyununda yardımcı geliştirici olarak yer alıyordu ancak en son Call of Duty WWII oyunununda öncü olmuştu.

Açıklananlara göre yeni Call of Duty oyunu yeni neslin gücünü kullanmak istiyor. Xbox’ta Quick Resume; PlayStation tararafında ise tetik hissiyatı konusu ve daha birçok yeni nesil özelliklerini kullanan bir yapım göreceğiz.

Yeni oyunun 2021 Sonbahar döneminde çıkması planlanıyor ancak kesin bir çıkış tarihi henüz paylaşılmadı. Her ne kadar bazı iddialar oyunun 2022’ye ertelenebileceğini söylese de resmi açıklamalara göre 2021 Sonbahar döneminde yeni oyunu görebiliriz. Şu ana kadar Warzone hariç tüm ana Call of Duty oyunları bu dönemlerde çıkmıştı.

Oyunda Singleplayer, Multiplayer ve Co-op modlarının olacağı belirtiliyor. Oyun aynı zamanda Call of Duty Warzone ile entegre olacak. Bu entegrenin nasıl gerçekleşeceği henüz detaylandırılmadı ancak Activision’ın Warzone’u gündemden düşürmeme çabalarının olduğunu söylemek mümkün. Video Game Chronicles’ın kaynaklarına göre oyun bizi İkinci Dünya Savaşı’na geri götürecek ve adı Call of Duty WWII: Vanguard olacak.

İlerleyen zamanlarda oyun hakkında yeni detaylar gelecektir. Siz 2021 sonbaharında çıkması beklenen yeni Call of Duty oyunundan neler bekliyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir