Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt’e Cyberpunk 2077’den Dolayı Toplu Dava Açılabilir

CD Projekt’e Cyberpunk 2077’den Dolayı Toplu Dava Açılabilir

Oyunu sıkıntılı bir şekilde piyasaya süren CD Projekt, Cyberpunk 2077’den dolayı toplu dava ile karşı karşıya kalabilir.

Cyberpunk 2077’nin çıkışından itibaren gerek oyuncuların memnuniyetsizliğiyle, gerek hisse fiyatlarının düşüşüyle, gerek oyunun PS Store’dan kaldırılmasıyla zor zamanlar geçiren şirketin başına gelenler henüz bitmemiş gibi görünüyor. Oyunun çıkışından beri hisseleri büyük düşüş yaşayan şirketin yatırımcıları, New York Times’ın haberine göre CD Projekt’e toplu bir şekilde dava açmaya hazırlanıyor olabilir. Davanın sebebi olarak da şirketin oyunu finansal kazanç amacıyla yanlış şekilde sunduğu iddia ediliyor.

CD Projekt Hisseleri, Cyberpunk 2077’nin PS Store’dan Kaldırılmasının Ardından Çakıldı

CD Projekt’e Muhtemel Bir Toplu Dava

“Varşova’dan avukatlar ve yatırımcılar durumu mercek altına aldı, şirkete toplu bir dava açma konusunun üzerinde düşünüyorlar.” ifadesini kullanan New York Times’ın bu sözleri, CD Projekt’e yatırım yapan bir avukatın düşüncelerine dair. Avukat Mikołaj Orzechowski, paylaştığı yazıda hukuk ekibiyle birlikte konunun üzerinde çalıştığını belirtti. Orzechowski, muhtemel bir “Finansal kazanç amacıyla yapılmış yanlış sunum” suçundan dolayı CD Projekt’i dava etmek için gereken materyalleri topladıklarını açıkladı.

cyberpunk 2077

Sekiz yıllık heyecanın ardından hikâyesiyle oyuncuları mest etse de teknik anlamda berbat bir şekilde piyasaya sürülen Cyberpunk 2077, şirkete çıkışından beri zor anlar yaşatıyor. Oyunun çıkışından beri CD Projekt’in hisseleri yaklaşık %30’luk bir değer kaybına uğradı. Bu fiyat hareketinin arkasında yatan nedenlerden en önemlilerinden biri olarak da Cyberpunk 2077’nin PS Store’dan kaldırılması gösteriliyor. Zor durumda kalan şirketin muhtemel bir dava ile karşı kalması durumunda büyük problemler yaşayacağı aşikar.

Yönetim tarafında sıkıntılar büyükken oyunun geliştiricileri Cyberpunk 2077’den umutlu. Geçtiğimiz gün 1.05 yamasıyla oyunu biraz daha oynanabilir kılan CD PROJEKT RED stüdyosu, ocak ve şubat aylarında gelecek olan iki büyük güncellemeyle oyunun büyük oranda düzeleceğini belirtmişti.

Oyun hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce Cyberpunk 2077 beklenen kıvama gelecek mi? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir