Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Hisseleri, Cyberpunk 2077’nin PS Store’dan Kaldırılmasının Ardından Çakıldı

CD Projekt Hisseleri, Cyberpunk 2077’nin PS Store’dan Kaldırılmasının Ardından Çakıldı

Cyberpunk 2077’nin hatalı çıkışı ve oyunun PS Store’dan kaldırılmasının ardından CD Projekt hisseleri serbest düşüşe geçti.

10 Aralık’ta çıkışını yapan Cyberpunk 2077, hikâyesi ve oynanışıyla genel olarak oyuncular tarafından olumlu eleştiriler alsa da oyundaki optimizasyon problemleri ve hatalar Cyberpunk 2077’yi özellikle PS4 ve Xbox One kullanıcıları için oynanamaz hâle getirdi. Yüksek segmentte bilgisayara veya yeni nesil konsollara sahip olanlar oyunu içerdiği hatalara dayanıp rahat bir şekilde oynarken donanımı yeterli olmayanlar Cyberpunk 2077’yi hem düşük performansla hem de hatalarla oynamak zorunda kaldı. Oyunun çıkışında bu sebepten dolayı CD Projekt’in hisseleri büyük bir düşüş göstermişti. Cyberpunk 2077’nin PlayStation Store’dan kaldırılmasının ardından da piyasalar acımasız bir tepki gösterdi.

cyberpunk-2077

CP2077, PS Store’dan Kaldırıldı

CD Projekt Hisseleri Ne Kadar Düştü?

Perşembe gününü 85 dolardan kapatan kağıt, bu sabah açılışı 71.63 dolardan yaptı. Bir günde %15.9’luk bir düşüş yaşayan hisse, bu fiyatla birlikte şirketin ulaştığı en yüksek noktadan %40 oranında daha düşük oldu. Oyunun bütün versiyonlardaki kötü performansına ek olarak Cyberpunk 2077’nin PlayStation Store’dan tamamen kaldırılması şüphesiz ki bu ani fiyat hareketindeki en önemli katalizörler arasındaydı.

Cyberpunk 2077’nin Geleceği

Oyunun geliştiricileri, geçtiğimiz günlerde başarısız çıkıştan dolayı oyunculardan özür dileyip hataların düzeltileceği zaman aralığı hakkında bazı bilgiler vermişti. Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımla özellikle Xbox One ve PS4 versiyonu için af isteyen CD PROJEKT RED, ocak ve şubat aylarında gelecek olan iki büyük güncellemeyle oyunun büyük oranda düzeltileceğini açıkladı.

Cyberpunk 2077 Geliştiricilerinden Özür

Cyberpunk 2077 Ne Kadar Para Getirdi?

Sekiz yıl boyunca oyunun geliştirilme sürecine yaklaşık 111 milyon dolar harcayan şirket, oyunu henüz çıkarmadan bu geliştirme maliyetini karşılamıştı. Cyberpunk 2077 için sekiz milyon ön sipariş verilmişti. Sadece Steam üzerinden çıkıştan önce elli milyon doların üzerinde gelir sağlayan CD Projekt, kutulu versiyonlar ve GOG, Epic Games versiyonlarıyla birlikte Cyberpunk 2077’den şimdiden kâr etmiş durumda.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir