Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red Dava Kararına Karşılık Açıklama Yaptı

CD Projekt Red Dava Kararına Karşılık Açıklama Yaptı

Cyberpunk 2077‘nin PS4 ve Xbox faciaları ve dahası hala CD Projekt‘in peşini bırakmazken son haftalarda şirket birçok sorunla karşılaştı. Sitelerde biriken negatif yorumlar bir yana iade talepleri bir yana derken bir toplu davanın lafı açılmıştı. Kısa süre içinde bu dava hakkındaki gelişmeler kanıtlarla bir dosyanın açıldığını bildirirken CD Projekt Red bu dava bildirisini aldığını açıkladı.

CD Projekt Red’e Toplu Dava Açıldı!

CD Projekt

Rosen Hukuk Bürosu geçtiğimiz hafta “CD Projekt yatırımcılarının aldığı hasarı federal menkul kıymetler kanunu ile düzeltmeyi” planladığını bildirerek şirkete karşı toplu dava açmıştı. CD Projekt ise bu gelişmelere karşı fazla sessiz kalmadı. Mevzuat duyuruları altında paylaşılan bildiride şirket şu açıklamalarda bulundu.

Konu: ABD’de toplu dava açılmasına ilişkin bildirim makbuzu

Yasal dayanak: Piyasa Kötüye Kullanım Yönetmeliği 17. fıkrasının 1. maddesi – iç bilgi

Warsaw’daki kayıtlı ofisi ile (bundan sonra ‘Şirket’ olarak anılacak) CD PROJEKT S.A. Yönetim Kurulu bu vesile ile bildirmektedir ki bugün erken saatlerde Şirket ile işbirliği yapan hukuk bürosundan, Kaliforniya Merkez Bölgesi için Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinde ABD’de “OTGLY” ve “”OTGLF” hisse senedi sembolleri ve Şirket hisseleri altında ticareti yapılan menkul kıymetler sahipleri adına çalışan bir hukuk bürosu tarafından toplu dava dosyası açıldığına dair tasdik almıştır. Davacılar Şirket ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından üstlenilen eylemlerin Cyberpunk 2077‘nin çıkışı ile oluşturmuş olduğu federal yasaların ihlali, yatırımcıları yanlış yönlendirmeden ve sonuç olarak onları zarara uğratmaktan ara temyiz ile bağlantılarının olup olmadığına hüküm vermek için mahkemeye çağırmaktadır.

Şikayet, araştırılan hasar miktarını belirtmemektedir.

Şirket her türlü iddiaya karşı kendini güçlü eylemlerde bulunarak koruyacaktır.

Hala sonu gelmez şikayetlerin altında kalan CD Projekt‘in ne tür “güçlü eylemlerde” bulunacağı akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Cyberpunk 2077‘nin sorunları için defalarca özür dilemeleri ve iade taleplerine karşılık vermek için parayı kendi ceplerinden bile verebileceklerini duyuran şirketin kendini koruyabilecek kadar sözünün kalıp kalmadığını mahkeme gösterecek. Gelişmeler için takipte kalmayı unutmayın! 

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir