Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Sebebiyle CD Projekt’e Toplu Dava Açıldı!

Cyberpunk 2077 Sebebiyle CD Projekt’e Toplu Dava Açıldı!

CD Projekt’e karşı muhtemel bir toplu dava haberinin ardından gelen gelişmeler durumu yavaş yavaş kesinleştirdi. Cyberpunk 2077 facialarından henüz kurtulamayan şirket şimdi de yeterli kanıtlarla açılmış bir dava ile karşı karşıya. Olayın öncesini okumak için aşağıdan haberimize ulaşabilirsiniz.

CD Projekt’e Toplu Dava Açılabilir

New York Times‘ın haberine göre şirketin yatırımcıları şirkete dava açmayı düşünüyor olabilirdi. Avukatların durumu mercek altına aldığını ve bu konuyu düşüneceklerini söylemelerinin ardından gelen yeni gelişmeler fikrin kesinleştiğini göstermiş oldu. New York çıkışlı Rosen Hukuk Bürosu, CD Projekt‘e federal menkul kıymetler kanununun ihlali sebebiyle toplu dava açtı.

Bir basın konuşmasında bildirildiği üzere, Rosen Hukuk Bürosu 16 Ocak 2020 ve 17 Aralık 2020 arasında şirketin menkul kıymetlerini satın alanların adına davayı dosyaladı. “CD Projekt yatırımcılarının aldığı hasarı federal menkul kıymetler kanunu ile düzeltmeyi” planladıklarını açıklayan büro, Cyberpunk 2077 geliştiricisine bu şekilde toplu dava açmış bulundu.

Cyberpunk 2077

Davanın iddia ettiğine göre CD Projekt “yanlış ve/veya yanlış yönlendiren beyanlarda bulundu” ve/veya “Cyberpunk 2077‘nin şimdiki jenerasyonda Xbox ve PlayStation sistemlerinde birçok hata sebebiyle oynanamayacak durumda olduğunu” açıklamakta başarısız oldu. Oyunun çıkışının ardından oyuncuların dilinde olan bu problemler yüzünden Sony, Cyberpunk 2077‘yi PS Store‘dan kaldırmıştı. Ve dahası Sony ve Microsoft mağazalarından iade talebinde bulunamamaları durumunda CDPR gerekirse şirketin kendi cebinden iade parası vereceklerini açıklamıştı.

Davada bildirilene göre bunların sonucu olarak “CD Projekt itibar ve maddi yönden hasar alacak” ve şirketin “faaliyetleri, operasyonları ve olasılıkları hakkındaki beyanları bariz bir şekilde yanlış ve yanıltıcı ve/veya ilgili zamanlarda makul bir dayanaktan yoksundu. Markete gerçek detaylar ulaştığında, dava yatırımcıların zarara uğradıklarını iddia etmektedir.”

Cyberpunk‘ın 13 milyon kopya satmasına rağmen CDPR hisselerinde neredeyse %30’luk bir düşüşle karşılaştı. Şirketin bu dava ile daha çok zarara uğrayıp uğramayacağını zaman gösterecek. Gelişmeler için takipte kalmayı ve düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir