Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red Hack Krizi ile Karşı Karşıya!

CD Projekt Red Hack Krizi ile Karşı Karşıya!

Resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir gönderi yayınlayan CD Projekt Red hack krizi ile boğuştuklarını kamuoyu ile paylaştı. Detaylar haberimizde.

Son on yılın belki de en çok beklenen oyunu olan Cyberpunk 2077‘nin fiyasko dolu çıkışının ardından başı büyük dertte olan CD Projekt Red bu kez de hackerlar ile uğraşıyor. Şirketin sunucularına erişim sağlamayı başarmış olan hackerlar şirketin dosyalarını şifrelemiş vaziyetteler. Oldukça yaygın bir fidye isteme yöntemi olan bu siber saldırganlık sonucunda CD Projekt Red hackerların bıraktığı mesajı da kamuoyu ile paylaştı. Saldırganlar bıraktıkları mesajda Cyberpuk 2077, Gwent ve The Witcher 3 gibi firmanın popüler oyunlarının henüz yayınlanmamış versiyonlarının kaynak kodlarının ellerinde olduğunu ve firmanın 48 saat içerisinde kendileri ile iletişime geçmemesi durumunda bunları yayacaklarını ifade etmiş vaziyetteler.


Hacker Grubundan Büyük Tehdit

Tüm bunların yanı sıra şirketin kritik konumlarında görev yapan yöneticilerin, şirket çalışanlarının, yatırımcılarının ve hissedarlarının da bilgilerine erişim sağlamış olan korsanlar talepleri 48 saat içerisinde yerine getirilmediği taktirde kaynak kodları ve bilgilerin çevrimiçi ortamlarda satılmasının yada paylaşılmasının yanı sıra belgelerin oyun basınındaki bağlantıları ile paylaşılacağını da ifade etmiş durumdalar. Korsanlar ayrıca bıraktıkları mesajda ”zaten büyük oranda hasar görmüş olan imajınız daha da yıpranacak. Böylece insanlar şirketinizin ne kadar kötü bir şekilde işlediğini görecek. Yatırımcılarınız size olan güvenlerini kaybedecek ve hisse fiyatlarınız çakılacak” ifadeleri ile büyük bir göz dağı vermiş durumdalar. Bakalım CD Projekt Red karşı karşıya olduğu bu hack krizinin üstesinden nasıl gelecek?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir