Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt’in Çıkıştan Önce Hazırladığı Cyberpunk 2077 Bug Montajı Sızdırıldı

CD Projekt’in Çıkıştan Önce Hazırladığı Cyberpunk 2077 Bug Montajı Sızdırıldı

Haftalar önce çalınan verileri son günlerde internette dolaşan CD Projekt’in oyunun çıkışından önce hazırladığı Cyberpunk 2077 bug montajı internete sızdı.

Cyberpunk 2077’nin oldukça pürüzlü çıktığını, oyunun hem oynanış bakımından hem de legal bakımdan birçok problem yarattığını hatırlıyoruz. Oyundaki hataların ve tutulmayan sözlerin ardından Cyberpunk 2077 dalga konusu olmuş, PlayStation Store’dan kaldırılmıştı. Oyunun yanlış şekilde tanıtıldığını öne süren yatırımcılar da CD Projekt Red’e dava açıyordu.

Meğer Cyberpunk 2077’de bulunan hatalar şimdiye özel değilmiş. CD Projekt, oyunun çıkışından birkaç ay önce olduğu söylenen videoda kendisiyle dalga geçtiği birçok kesite yer vermiş. Oyunda bulunan saçma hatalara verilen efektlerle oldukça komik bazı videolar ortaya çıkmış. Geliştiricilerin ürettiği Cyberpunk 2077 bug montajlarını aşağıdan izleyebilirsiniz, yalnız ikinci videoda uygunsuz içeriğin bulunduğunu hatırlatalım.

Bu videoların CD Projekt’e yönelik yapılan siber saldırı sonucunda ortaya çıktığı iddia ediliyor. Videoların gerçekten de belirtildiği gibi CDPR çalışanları tarafından yapıldığı da doğrulandı. Oyunun geliştiricilerinden biri, sildiği bir tweetinde bu videonun hata düzeltme ekibi tarafından toplanan komik hataların birleştirilmesiyle oluşturduğunu belirtti.

Cyberpunk 2077, PlayStation Store’da listelenebilmek için hâlâ Sony’den onay bekliyor. Son ortaya çıkan verilerde geliştirici konsolu olduğunu da göz önünde bulundurunca Sony ile CD Projekt’in arasının oldukça açık olduğunu söylemek mümkün. Bu verilerin Cyberpunk 2077’nin, Thronebreaker’ın, The Witcher 3’ün hem mevcut versiyonunun hem de henüz çıkmamış yeni nesil versiyonunun kaynak kodlarını da içerdiğini belirtelim. CD Projekt’i zorlu günlerin beklediğini söyleyebiliriz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir