Anasayfa > Oyun Haberleri > CDPR Cyberpunk 2077’yi Uzun Bir Süre Geliştirecek

CDPR Cyberpunk 2077’yi Uzun Bir Süre Geliştirecek

CDPR Cyberpunk 2077 için hala planları olduğunu ve yapımdan vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Şirket yöneticisi oyuna dair açıklamalar yaptı.

Polonya merkezli oyun geliştiricisi CD Projekt Red’in başındaki isim oyuna dair açıklamalarda bulundu. CEO Adam Kicinski Cyberpunk 2077’nin rafa kaldırılmayacağını ve yapımı gurur duyacakları bir hale getirmek için uzun bir süre çalışacaklarını ifade etti.

“Cyberpunk 2077’yi rafa kaldırmak bizim için bir seçenek değil. Oyunu bizim de gurur duyacağımız bir hale ve gelecek yıllarda başarılı satış rakamlarına ulaşacak bir noktaya getirebileceğimize eminiz.”

Cyberpunk 2077 son on yılın en çok beklenen oyunlarından biri oldu. 10 Aralık 2020’de yaptığı çıkışla beraber aynı zamanda son on yılın en büyük hayal kırıklıklarından biri unvanını da kazanan yapım, geçtiğimiz günlerde 1.2 güncellemesini almış ve 500 hatanın çözülmesiyle nispeten daha stabil bir hale gelmişti.

Özellikle konsol platformunda sınıfta kalan ve alfa sürümündeki bir yapım gibi hissettiren oyun, PlayStation mağazasında da satıştan kaldırılmış ve yüzbinlerce oyuncu tarafından iade edilmişti. Yukarıdaki açıklamaları yapan Adam Kicinski oyunun felaket çıkış sürecine dair bir video paylaşmış ve oyunculara daha iyi bir deneyim sunacaklarına dair söz vermişti.

Cyberpunk 2077 1.2 Yaması Yayınlandı

Bu süreç içerisinde Cyberpunk 2077’nin teknik bağlamda bir arpa boyu yol alamadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. PC tarafında yaklaşık 33 GB’lık bir güncelleme alan oyun temel anlamda hala iğne iplikle tutturulmuş gibi hissettiriyor ve geliştirme sürecinde verilen sözlerin hiçbirini kesinlikle sunamıyor. CEO’nun yaptığı açıklamaların ışığında oyunun gelecek yıllarda çok daha iyi hale geleceğine dair umutlansak da birkaç hafta önce oyunun baş tasarımcısının istifa ettiğini hatırlatmakta da fayda var.

CD Projekt Red Sancılı Bir Süreçten Geçiyor

Bununla beraber Cyberpunk 2077 multiplayer modunun da tekrar değerlendirileceği duyurulmuş ve projenin gözden geçirileceği detaylar arasında yer almıştı. Firmanın maruz kaldığı hack saldırısının yanı sıra hukuki problemler de göz önünde bulundurulduğunda çok oyunculu modun yıllar sonra geleceğini rahatlıkla tahmin edebiliriz.

Polonya merkezli oyun geliştiricisi sancılı süreç içerisinde yeni bir pazarlama stratejisi oluşturduğunu duyurdu. Reklam ve pazarlama projelerini yapımların çıkış tarihine daha yakın dönemlerde yürütmeye karar veren CDPR, Cyberpunk 2077 üzerinde çalışırken 2022 yılında da iki adet AAA oyununu geliştirecek. Bu oyunlardan birinin The Witcher serisi ile ilgili olacağı ise verilen ipuçları arasında yer aldı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir