Anasayfa > Oyun Haberleri > Çin Animal Crossing: New Horizons Satışlarını Yasaklıyor!

Çin Animal Crossing: New Horizons Satışlarını Yasaklıyor!

Çin hükümeti Hong Kong krizi ile alakalı yaşananların akabinde Animal Crossing: New Horizons satışlarına kısıtlama getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Hong Kond yanlısı demokratik aktivist Joshua Wong Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunmuştu ve destekçilerini bir harekete davet etmişti. Bu hareket hepimizin bildiği hayat simülasyonu oyunu Animal Crossing: New Horizons üzerinden bir “Özgür Hong Kong” Hareketi olacaktı. Joshua‘nın yaptığı çağrı yerine ulaşmış ki bir oyundaki bir hareket hükümeti rahatsız edecek derecede ulaşmış hatta oyunu yasaklatmış.

Bu olayın sebebi ise oyun içerisine istediğiniz gibi slogan ve görsel ekleyebiliyor oluşunuz. Joshua Wong üstte gördüğünüz paylaşımı ile hareketi başlattı.Oyunun, protestocuların demokrasi için savaşmasına katkıda bulunduğunu ve COVID-19 sebebiyle dışarı çıkamazken bu oyun sayesinde protestolarına devam etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca “Oyunu yeni aldım ve oynayacağım. Oyunu oynayan çoğu kişi için amaç oyun içerisinde kendi hayatlarını yaşamaktır. HKers (Hong Kongcular anlamına gelen bir kısaltılmış kullanım) için ise amaç bunu bir adım önce götürüp protesto hareketimizi oyun içinde devam ettirmek ve sesimizi duyurmaktır.” ifadelerinde de bulundu. Ardından oyun ülke genelinde yasaklandı ancak hala oyunu belli yollar ile satın alabilmek mümkün.

 

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir