Anasayfa > Oyun Haberleri > Coronavirus QuakeCon ‘u da Vurdu!

Coronavirus QuakeCon ‘u da Vurdu!

Birçok oyun ve espor etkinliğinin iptaline yol açan Coronavirus QuakeCon ‘un da iptal edilmesine sebep oldu. Detaylar haberimizde.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını dünya genelinde Olimpiyatlar gibi büyük çaplı etkinliklerin yanında diğer başka etkinliklerin de iptaline sebep oldu. Oyun dünyasında ise en büyük etkisini şüphesiz dünyanın en büyük oyun fuarı olan E3‘ün iptali ile gösterdi. Birçok etkinlik iptal edilirken turnuvalar da çoğunlukla online format ile düzenlenmeye devam ediyor.

İptal haberini aldığımız son etkinliklerden biri ise tam 24 yıldır düzenlenen köklü etkinliklerden biri olan QuakeCon oldu. Bu sene 25.sinin düzenlenmesi planlanan etkinlik, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bir gönderi ile iptal haberini takipçileri ile paylaştı. 6-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan etkinlik virüsün toplu alanlarda hızlı yayılma eğilimi göstermesi ve insan sağlığının tehlikeye atılmak istenmemesi gibi sebepler ile iptal edildi.

QuakeCon oyun dünyasının köklü etkinliklerinden olmasının yanı sıra yapılan oyun duyuruları ve tanıtımlarla da öne çıkıyordu. Örneğin geçtiğimiz yıl ”Year of DOOM” olarak belirlenen teması ile etkinlikten DOOM Eternal ile ilgili oldukça kritik bilgiler elde etmiştik. Bakalım Coronavirus QuakeCon sonrasında başka bir etkinliğin daha ertelenmesi yada iptaline yol açacak mı?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir