Anasayfa > Oyun Haberleri > E3 2020, Koronavirüs Sebebiyle Kesin Olarak İptal Edildi!

E3 2020, Koronavirüs Sebebiyle Kesin Olarak İptal Edildi!

En büyük oyun etkinliklerinden biri olan E3 2020, ülkemizde de ilk vakası tespit edilmiş koronavirüs yaygını sebebiyle iptal edildi.

Dünyanın başına bela olmuş koronavirüs salgını yüzünden her şeyin ertelenmesi beklenirken ortaya çıkan E3 2020 iptali söylentileri resmen doğruluğa kavuştu. TwitchCon, RLCS gibi etkinliklerin iptali ardından E3 2020 etkinliğinin iptali de resmiyete kavuştu.

Electronic Entertainment Expo etkinliğini düzenleyen ESA’in basına yaptığı açıklama aşağıdaki şekildeydi:

“Üye şirketlerimizle sektörümüzdeki herkesin – hayranların, işçilerimizin, fuarcılarımızın ve uzun zamandır E3’te olan partnerlerimizin – sağlığı ve güvenliği üzerine yaptığımız dikkatli görüşmelerden sonra 9-11 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenleyecek olduğumuz E3 2020’yi zor aldığımız bir kararla iptal ediyoruz.”

Onca etkinlikte yaşanan aksamaların ve iptallerin ardından E3’ün iptali oyun camiasını pek şaşırtmasa da doğal olarak üzmüş durumda.

ESA, açıklamasına Haziran 2020’deki oyun sektörü gelişmelerini paylaşabilmek için çevrimiçi bir deneyim yaratma çabasında olduğunu da belirtti. Oyuncuları E3’te paylaşılacak olan haberlerden mahrum bırakmama konusunda XBOX’tan daha somut bir adım geldi. XBOX başkanı Phil Spencer, toplulukla birlikte oyun dünyasının yeni jenerasyonunu kutlamak için dijital bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

 

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir