Anasayfa > Oyun Haberleri > Counter Strike 1.0 20. Yaş Gününü Kutladı

Counter Strike 1.0 20. Yaş Gününü Kutladı

Counter Strike 1.0 yaş gününü kutladı. 20 yıldır FPS oyunlar içerisinde fenomen haline gelen Counter Strike efsanesi 1999’da başlamıştı.

Counter Strike, kendi klasmanında ve bilgisayar oyunu klasmanında eşi benzeri olmayan bir oyun. Bir çok popüler oyun serisi jenerasyon atlamakta zorluk çekiyor. Bu yüzden remake ve remaster gibi yollara gitmenin yanı sıra, her yeni jenerasyona kendini tanıtıcı yeni bir oyun yapma yoluna giden stüdyolar da var. Counter Strike ise, ilginç bir şekilde bunlara başvurmak zorunda kalmadı. 1999 yılında ortaya çıkan oyun, bugün hala popülerliğini korumaya ve kendi sınıfında en çok oynanan oyunlardan biri olmaya devam ediyor.

1999 yılında bir Half Life 2 modu olarak ortaya çıkan Counter Strike, 2000 yılında 1.0 sürümüyle piyasalara girişini yapmıştı. PC Gamer sitesisinin haberine göre, o günlerde yayıncıdan şöyle bir açıklama gelmişti:

CS:GO’da Londra Metrosu: Oyster

1999 yılının sonbaharından beri, Counter Strike kendi klasmanında ticari ve ticari olmayan oyunları aşarak bir numaraları online aksiyon oyunu haline geldi.Counter Strike 1.0 bu akşam yayınlanacak ve bütün Counter Strike  ve Half Life oyuncuları için ulaşılabilir olacak. CS 1.0, yeni silahlar, oyun iyileştirmeleri ve genişletilmiş haritalar, modeller ve animasyonlar içerecek. Counter Strike 1.0, değişik oyun sitelerinden CS oyuncularına update ve Half-Life sahiplerine full mod olarak indirilebilir olacak. 

Bu açıklamanın üzerinden tam 20 yıl geçti. Bakıldığı zaman, Counter Strike hala 20 yıl önceki oyun mekaniklerini temelde koruyor. Dikkat çekici olan ise, Counter Strike ile popülerleşmiş olan mekaniklerin, bir çok ticari başarı sağlamış oyuna da ön ayak olmuş olması.

Her ne kadar komünitesinin leşliği ile gündemden düşmese de, Counter Strike sürekli olarak yeni oyuncular çekmeye ve eskileri de kendisine döndürmeye devam ediyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir