Anasayfa > Oyun Haberleri > COVID-19 Salgınına Karşı Half-Life: Alyx Üzerinden Anlatılan Geometri Dersi

COVID-19 Salgınına Karşı Half-Life: Alyx Üzerinden Anlatılan Geometri Dersi

Charles Coomber adlı öğretmen, evde kalarak matematik dersini Half-Life: Alyx üzerinden, kalem özelliğini kullanarak öğrencilerine anlattı.

Dünyanın COVID-19 virüsü yüzünden içinde bulunduğu durumdan dolayı okullar kapanırken öğretmenler farklı yollarla öğrencileri eğlendirerek eğitmeye devam ediyor. Polonya’da gerçekleşen oynayarak öğrenme projesinin ardından bir bireysel girişim daha görüyoruz. Okullara gidilmemesi sebebiyle evden öğretim veren öğretmenlerden biri Charles Coomber, YouTube kanalına yüklediği videoyla anlatacağı konuyu Half-Life: Alyx oyununun içinde gösterdi. Oyunun kalem özelliğini kullanıp sanal gerçeklikle dersini veren öğretmen, bu ilginç yöntemle öğrencilerin ilgisini çekti.

Şehrin sesleri arkada yayılırken tümler ve bütünler açıları anlatmaya devam eden öğretmen, videonun bir noktasında görsel örneklendirme için odun alıp sallandırdı. Bu ilgi çekici yöntemle ders anlatarak beğeni kazanan Coomber, videosunu bir problemle bitirdi.

COVID-19 salgınının hızla yayılması eğitimde dijital yolların kullanılmasına destek oluyor. Geçtiğimiz günlerde, Polonya da öğrencilerin RPG oyunları ve Minecraft oynayarak evde kaldıkları vakitlerini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri için Grarantanna isimli bir proje üretmişti.

Polonya Hükümeti Öğrencileri Oyunlarla Evde Tutuyor

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir