Anasayfa > Oyun Haberleri > Polonya Hükümeti Öğrencileri Oyunlarla Evde Tutuyor

Polonya Hükümeti Öğrencileri Oyunlarla Evde Tutuyor

COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen Polonya hükümeti, okul dışında kalan zamanda öğrencileri Minecraft oynatarak evde tutmayı planlıyor.

Birçok ülkede olduğu gibi okulu kapatıp uzaktan eğitimle sistemi devam ettiren Polonya, bu konuda öğrencilerin boş zamanını da geçirmeleri için Grarantanna isimli bir proje üretti. Her ne kadar uzaktan eğitimle zaman geçse de çocuklar evde kaldığı için bolca zamanları oluyor, bu proje de bu zamanı güzelce kullanabilmeleri için öğrencilere seçenekler sunuyor.

Proje kapsamında birçok test, dil, matematik, mantık bulmacaları ve internet seminerleri bulunuyor. Klasik olarak eğitimle bağdaşmış olan bu unsurların dışında ilgimizi çeken iki şey daha var: RPG ve Minecraft.

Leh tarihi temalı RPG masa oyunlarıyla birlikte öğrencilere eğlendirerek tarih öğretmeyi amaçlayan ülke, öğrencileri bilinen yapıları Minecraft’ta yeniden yaratmaya davet ederek yaratıcı yönlerini de dışarı çıkarmaya çalışıyor. Minecraft etkinliği için yaratıcı modda 60×60‘lık bir alan verilecek olan öğrenciler bilinen mimari eserleri oyunda en iyi şekilde kurmaya çalışacaklar.

minecraft

Uzaktan eğitim sürecinde oyun oynamakla birlikte oyun üretimine de önem verilmiş durumda. Lublin Oyun Geliştiricileri Kurumu tarafından hazırlanan kurslarla birlikte öğrenciler oyun yapmanın inceliklerini öğrenecek. Bu konuda halîhazırda yeterli bilgisi olan öğrenciler ise dün başlayan ve beş gün sürecek olan Game Jam etkinliğinde ise kısa sürede ürettikleri oyunları yarıştıracak.

The Witcher’ın yaratıcısı CD Projekt, This War of Mine’ın yapımcısı 11bit Studios gibi stüdyoları barındıran Polonya’dan böyle bir hamle gelmesi, kendilerinin oyun sektörüne uzun yıllar boyunca katkı sağlamaya devam edeceğini gösterir nitelikte.

Salgın sebebiyle dijital ortamda aktivitenin artmasına yönelik tek örnek bu değil, yakın zamanda Japonya’daki bir grup öğrencinin Minecraft üzerinden mezuniyet töreni gerçekleştirdiğini de gördük.

Japon Öğrenciler Minecraft Üzerinden Mezuniyet Töreni Düzenlediler

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir