Anasayfa > Oyun Haberleri > Japon Öğrenciler Minecraft Üzerinden Mezuniyet Töreni Düzenlediler

Japon Öğrenciler Minecraft Üzerinden Mezuniyet Töreni Düzenlediler

Coronavirus salgını sebebiyle okulların kapandığı Japonya’da öğrenciler mezuniyet törenlerini Minecraft üzerinden düzenlediler. Detaylar haberimizde.

Tüm dünya Coronavirus salgını yüzünden zorunlu olarak evlerine kapanmış durumda. Birçok ülke salgına karşı aldığı önlemler kapsamında okulları tatil etmiş bulunuyor. Okulların tatil edildiği Japonya’da da öğrenciler mezuniyet törenlerini Minecraft üzerinden düzenliyorlar. Normal şartlarda Japonya’da okullar Mart ayında kapanıyor ve mezuniyet törenleri de bu ay içerisinde düzenleniyordu.

Salgın tehlikesi sebebiyle mezuniyet töreni yapamayacaklarını fark eden Japon ilkokul öğrencileri de kendilerine farklı bir çözüm bulmuş durumdalar. Kurdukları Minecraft server’ı üzerinden bir mezuniyet töreni düzenleyen öğrenciler evlerinden çıkmadan kendi törenlerine katıldılar. Kendi tasarladıkları salonda mezuniyet törenlerini gerçekleştiren öğrenciler internet aleminde de birçok insanın yüzünde bir gülümseme oluşturmayı başardılar.

Oyuncuların hayal güçleri sayesinde neredeyse her şeyi gerçekleştirebilecekleri bir ortam olan Minecraft böylece bir okulun mezuniyet törenine de ev sahipliği yapan ilk oyun olmuş oldu. Devam eden salgın ve sosyal izolasyon sürecinde bakalım oyuncular karşımıza daha ne gibi şeyler ile çıkacaklar?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Efekan Raşit Zeybek

    şu zekaya bakarmısınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir