Anasayfa > Oyun Haberleri > Crysis Remastered Yeni Nesil Güncellemesi 60 FPS Desteği Getiriyor

Crysis Remastered Yeni Nesil Güncellemesi 60 FPS Desteği Getiriyor

Crysis Remastered güncellemesi oyunun yeni nesil konsollardaki performansını büyük oranda iyileştiriyor. Detaylar haberimizde.

Crytek’in yayınladığı yeni güncelleme Crysis Remastered PlayStation 5 sürümünde 60 FPS performans sağlıyor. Yeni güncellemeyle beraber oyuncuların VTOL aracını kontrol ettiği Ascension bölümü ve klasik nanosuit arayüzü de oyuna ekleniyor. Son güncelleme oyundaki birçok hatayı ortadan kaldırıp daha stabil bir deneyim sunmayı hedefliyor.

PlayStation 3 ve Xbox 360’tan silinen Ascension görevi oyunun Remastered sürümünde tekrar oynanabilecek. Crysis Remastered çıkış yaptığı süreçte bu görevin eksikliği dolayısıyla eleştiriye maruz kalmış ve oyunun en eğlenceli görevlerinden birisinin 13 yıl sonra çıkış yapan yeni sürümde olmaması oyuncuların tepkisine yol açmıştı.

7 Nisan’da eklenen güncellemede yer alan yama notlarını listeledik.

PlayStation 5

  • Performans modu – 1080p – 60 FPS
  • Kalite modu – 1080p – 60 FPS
  • Işın izleme – 1440p – 60 FPS

Xbox X Serisi

  • Performans modu – 1080p – 60 FPS
  • Kalite modu – 2160p – 60 FPS
  • Işın izleme – 1440p – 60 FPS

Xbox S Serisi

  • Performans modu – 1080p – 60 FPS
  • Kalite modu – 2160p – 30 FPS
  • Işın izleme – 1080p – 30 FPS

Xbox Series X sürümü ise kalite modunda 60 FPS ve 2160p çözünürlük sunuyor. Xbox S Serisi konsollarda ise kare sayısı 30 FPS olurken çözünürlükler büyük oranda aynı kalıyor. 18 Eylül 2020’de çıkış yapan Crysis Remastered efsanevi FPS oyununu grafiksel düzeyde yenilemiş ve bilgisayar için Epic Games Mağazası’nda satışa sunulmuştu. 13 yıl önce çıkış yapan orijinal oyun, küçük çapta cilalamalar ve grafiksel iyileştirmeler ile beraber sistemleri zorlamak için geri döndü.

Crysis serisinin ilk halkası ise çıktığı dönemde oyun dünyasında olumlu bir yankı bulmuş ve çağının ilerisindeki grafikleri sayesinde akıllara kazınmıştı. Remastered adıyla tekrar çıkış yapan oyunu mercek altına almış ve Crysis Remastered inceleme dosyasını geçtiğimiz aylarda yayımlamıştık. Aşağıdaki bağlantı üzerinden incelememize göz atabilirsiniz.

13 Yıl Sonra: Crysis Remastered PC İncelemesi

Yapım son güncellemelerle beraber DLSS desteği almış ve yaslanma özelliğini de oyuna eklemişti. Son yama paketiyle beraber oyunun performans tarafında çok daha stabil bir hale geldiğini söylemek mümkün.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir