Anasayfa > Oyun Haberleri > CS:GO, Dota 2’nin Anlık Oyuncu Rekorunu Kırdı!

CS:GO, Dota 2’nin Anlık Oyuncu Rekorunu Kırdı!

Salgından dolayı hızla oyuncu sayısını arttıran CS:GO, Dota 2’nin anlık oyuncu rekorunu da kırarak kendi rekorunu yenilemiş oldu.

Koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe desteklenirken oyun oynayan insan sayısının artışının önü alınamıyor. Steam’de ve diğer birçok platformda anlık oyuncu rekorları kırılırken bu rekorlara en çok katkı sağlayan oyunlardan birisi CS:GO. Kendi rekorlarını her geçen gün tekrar kıran oyun, bu sefer Dota 2’nin maksimum anlık oyuncu sayısını da geçmiş durumda.

CS:GO ESL One Road to Rio Grupları Açıklandı!

Dota 2’nin 2016’nın mart ayında ulaştığı 1,291,328 oyuncu, oyun için pik nokta olmuştu. Ardından günümüze kadar yavaşça düşüp anlık olarak 600.000 civarında gezinen oyuncu sayısındaki rekor, CS:GO tarafından kırıldı. Valve’ın stratejik FPS oyunu, 17 Nisan tarihinde 1.301.348 oyuncuya ulaşarak kendi rekorunu da kırmış durumda. Salgın sebebiyle insanların dışarı çıkmaması bir kenara dursun, oyunun eskimesine rağmen sürekli gelen yeni oyun modları ve güncellemeler de bu duruma katkı sağlayan etkenlerden.

CS:GO, son otuz gündür yaklaşık 800 bin anlık oyuncu ortalamasıyla Steam’in zirvesinde. Hemen ardından ise ortalama yaklaşık 500 bin oyuncu ile Dota 2 bulunuyor. Steam’deki anlık oyuncu sayıları, salgın döneminde durmadan artmaya ve yeni rekorlar kırmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir