Anasayfa > Espor Haberleri > ESL One: Road to Rio Grupları Açıklandı!

ESL One: Road to Rio Grupları Açıklandı!

Kasım ayında düzenlenecek CS:GO majorı ESL Rio 2020’ye katılım puanı için yarışılacak olan ESL One: Road to Rio turnuvasının grupları açıklandı.

19-22 Kasım arasında düzenlenmesi planlanan, yılın tek CS:GO major turnuvası olacak ESL Rio 2020’nin elemesi farklı bir yolla gerçekleşiyor. RMR yani Bölgesel Major Sıralaması kullanılarak yapılacak olan davetlerin alınması için takımların RMR puanı kazanması gerekecek. RMR puanı ise ESL One: Road to Rio turnuvası ilki olmak üzere iki adet turnuvadan kazanılabilecek. Major turnuva yolunda puan kazanılacak olan ilk turnuva ESL One: Road to Rio için gruplar açıklanmış durumda.

Road to Rio turnuvası, altı farklı ayakla (altı farklı bölgede) toplamda elli sekiz takımla gerçekleşecek. Toplam ödül havuzu 255 bin dolar olan turnuva, Avrupa, Kuzey Amerika, CIS (bağımsız devletler topluluğu), Asya, Güney Amerika ve Okyanusya bölgelerinde gerçekleşecek. Bölgelerdeki takım sayısı farklı olduğu için doğal olarak da turnuva sistemleri farklılık gösterecek.

Avrupa

road to rio avrupa

Avrupa’dan katılan on altı takım, 22 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında toplamda 115 bin dolarlık bir ödül havuzu ve sıralama puanı için mücadele verecek. Grup maçları round-robin sistemiyle üç maçlık serilerle oynanacak. İki grubun ilk dört takımı iki elemeli bir brakette şampiyonluk için yarışacak.

Kuzey Amerika

na road to rio

Kuzey Amerika’dan 12 takım katılırken bölgenin toplam ödül havuzu 60 bin dolar olacak. On iki takım, grup aşamasında tıpkı Avrupa gibi üç maçlık serilerle round-robin sisteminde oynayacak. Ardından her grubun en iyi üç takımı, tekli eleme sisteminde birbirileriyle mücadele edecek. Maçlar 22 Nisan-10 Mayıs arasında oynanacak.

CIS

cis esl one: road to rio

50 bin dolarlık ödül havuzunun 12 takım arasında paylaşılacağı CIS bölgesinin turnuva formatı Kuzey Amerika ile aynı olacak. Grupların en iyi üçlüleri tekli elemelerde birbirileriyle karşılacaklar. Turnuva 30 Nisan-17 Mayıs arasında oynanacak.

Asya

asya road to cis

10 bin dolar ödül havuzunun paylaşılacağı Asya bölgesinde, grupların ilk ikisi playoff oynayacak. Karşılaşmalar 6-10 Mayıs arasında gerçekleşecek.

Güney Amerika

sa road to rio
Tiebreak kazananı, Pain’i mağlup eden Immortals oldu.

Güney Amerika bölgesinde maçlar 22-26 Nisan arasında oynanacak. 10 bin dolarlık ödül havuzu olan bölgede takımlar round-robin sistemiyle oynadıktan sonra birinci sıradaki takım finale çıkarken ardındaki ikili yarı final oynayacak.

Okyanusya

oceania rtr

6-10 Mayıs’ta maçları oynanacak, 10.000 dolar ödül havuzu içeren Okyanusya bölgesindeki turnuva formatı da Güney Amerika ile aynı olacak.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir