Anasayfa > Blog > CS:GO Uçma Kodu Nedir? Uçma Koduna Tuş Atama Yöntemi

CS:GO Uçma Kodu Nedir? Uçma Koduna Tuş Atama Yöntemi

FPS oyunlarının en popüler örneklerinden olan oyunda CS:GO uçma kodu nedir, nasıl aktifleştirilir? Noclip komutu nasıl tek tuşla kullanılır? Bütün soruların cevabını yazımızda sizlerle paylaştık.

Counter-Strike: Global Offensive, Valve tarafından piyasaya sürülmesinin ardından oyun sektörüne damgasını vuran yapımlardan bir tanesi. Beşe beş taktiksel bir FPS oyunu olan CS:GO, yıllardır getirdiği yeni operasyonlar ve güncellemelerle büyük oyuncu kitlesini korumakta. Oyunun sevilmesini sağlayan en büyük faktörlerden bir tanesi de oyunun konsolunda çok çeşitli kodlar olması. Bu kodlar sayesinde özel oyunlarda oyuncular deneyimlerini istedikleri gibi kişiselleştirebiliyor, arkadaşlarını trolleyebiliyor, antrenmanlarını çok daha verimli geçirebiliyor. Bu kodlardan bir tanesi olan, duvardan geçme ve uçmak için kullanılan noclip nasıl açılır, nasıl tek tuşla kullanılır?

Kodun çalışması için önce konsola sv_cheats 1 yazmanız ve özel oyunda olmanız, yani resmi bir CS:GO oyunu içinde olmamanız gerekiyor. Oyunculara avantaj sağlayan bu gibi kodları resmi sunucularda kullanamıyoruz.

Aşağıda bahsettiğimiz adımları uygulayarak kodu gayet kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Yazımızın devamında ise arkadaşlarınızı trollemek için kullanabileceğiniz farklı kodları da sizlerle paylaştık. Konsolu açma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız CS:GO konsol açma yazımızdan yardım alabilirsiniz.

CS:GO Konsol Açma

CS:GO Uçma Kodu

  • Konsolu açıyoruz
  • sv_cheats 1 komutunu giriyoruz
  • noclip komutunu giriyoruz

csgo

CS:GO Tek Tuşla Noclip

  • bind n “sv_cheats 1; noclip”

Bu komutu girerseniz özel oyunda olduğunuz takdirde N’ye basınca otomatik olarak sv_cheats komutu 1 olacak ve uçma yeteneğiniz aktifleştirilir, yani ilk başta ekstradan sv_cheats 1 yazmanıza gerek kalmaz. N harfini istediğiniz tuşla değiştirerek dilediğiniz şekilde kodu kullanabilirsiniz.

  • bind n “noclip”

Bu kodu kullanırsanız yine uçma kodunu aktifleştirmiş olursunuz, fakat öncesinde sv_cheats 1 yazmanız gerekir. İki kodu da kullanmanız durumunda tekrardan N’ye basarak uçma kodunu kapatabilirsiniz.

CS:GO’da kullanılan diğer troll kodları

Kodların üzerine tıklayarak ilgili kod hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir, kodların atama kodlarını kopyalayıp oyununuzda kullanabilirsiniz.

Bu kodu kullanarak duvar arkasındaki modelleri görebilir, bir nevi wall hack açabilirsiniz.

  • god mode

Tanrı modu anlamına gelen bu komutu kullanırsanız ne olursa olsun hasar yemiyorsunuz. Arkadaşınıza “Vuruyorum vuruyorum ölmüyor” dedirtmek için ideal, çok sinir bozucu bir kod.

Bu komutu girerseniz ne kadar sıkarsanız sıkın hiçbir şekilde merminiz azalmayacaktır. CS:GO sınırsız mermi kodu da arkadaşınızı trollemek için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden bir tanesi.

Diğer CS:GO kodları

fps_max 60

Oyundan aldığınız FPS değerini 60’a sabitler ve daha yukarılara çıkmasını engeller. Her ne kadar birçok kullanıcı 0 komutu ile sınırsız FPS değeri almayı tavsiye etse ve biz oyuncular orada 300-500 görünce mutlu olsak da bu aslında yanlış. Bilgisayarın 60 FPS verdikten sonra yorulmadan diğer işlerine bakarak tam anlamıyla performans sağlaması oldukça önemli. Yine de tavsiyemizden hoşnut kalmazsanız diğer değerleri deneyebilirsiniz.

mm_dedicated_search_maxping 60

Bu komut ile birlikte ping’inizin 60’in üzerine çıkmayacağı, konum olarak internet bağlantınıza daha yakında bulunan sunuculardaki oyunları arar. Bu sayede internet bağlantınızda bir problem yoksa daha kaliteli oyun zevkleri yaşayabilirsiniz.

Not: 65’in altını önermiyoruz. Dilerseniz 30 ping’li oyunları da arayabilirsiniz fakat maç bulma süreniz zorlaşacağı gibi oyunlarınızı tek sunucuya mecbur bırakmış olursunuz.

cl_radar_scale 0.4

Mini map üzerinden görebildiğimiz ölçeği en geniş haline getiren bu konsol komutuna alışmaya bakın. Haritada takım arkadaşlarınızı takip ederken en çok işinize yarayacak kodun bu olduğunu belirtelim. Oldukça işlevsel, takımınızı yönlendirirken fazlasıyla işe yarayabileceği gibi oyun içerisindeki kafa karışıklığınızı da bir hayli azaltacaktır.

cl_radar_always_centered 0

Radarın sizi merkez almasının da önüne bu kod ile geçebiliyoruz. Bununla birlikte radarın merkezinde bizim bulunduğumuz konum olmuyor. Aynı zamanda haritada görebildiğimiz alanı da bir nebze daha geniş bir hale getirdiğini hatırlatmakta fayda var. Özellikle Dust 2 gibi büyük haritalarda kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Counter-Strike: Global Offensive Hakkında

Ağustos 2012’de Valve tarafından piyasaya sürülen CS:GO, çıkışından beri gelen güncellemeler, espor arenası, operasyonlarıyla birlikte oyun dünyasına damgasını vurmuş efsane bir yapım. FPS türünün en iyi örneklerinden olan Counter-Strike serisindeki son oyun olan Global Offensive’i Steam üzerinden bedavaya oynayabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir