Anasayfa > Oyun Haberleri > CS:GO ve TF2’nin Kaynak Kodları Sızdırıldı

CS:GO ve TF2’nin Kaynak Kodları Sızdırıldı

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Valve, önümüzdeki günlerde bazı oyunlarının güvenliği konusunda sıkıntı çekebilir. Dün ortaya çıkan CS:GO ve TF2’nin kaynak kodları sebebiyle oyunlarda büyük güvenlik açıkları bulunmuş olabilir. 

valve

Daha önce şu haberimizde sizlere Valve News Network hakkında bilgi vermiştik. VNN tarafından yapılan açıklamaya göre, yollarını ayırdıkları eski bir iş arkadaşı, duruma sinirlenip 2018’de ellerine geçen bir takım kaynak kodlarını 4Chan üzerinden yayınladı. Kaynak kodları Counter-Strike:Global Offensive‘in Mayıs 2018‘den ve Team Fortress 2‘nin Kasım 2017‘den kalma olduğu açıklandı. Bunun üzerine TF2 için daha önceden de hile yazılımları üreten bir kişi kodlardan yararlanarak RCE, yani uzaktan bilgisayarınızdan komut çalıştırabilme, yöntemi bulduğunu açıkladı. Çoğu CS:GO ve TF2 içerik üreticisi konu üzerine video yaparak resmi bir açıklama gelene kadar Source oyun motoru kullanan oyunların oynanmaması gerektiğini söylediler. Half-Life: Alyx ve Dota 2 gibi Source 2 kullanan oyunların ise güvenli olduğu söylendi.

Ardından Valve, CS:GO’nun resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Ağustos 2019’dan beri aktif olmayan TF2 hesabından da bu sabah açıklama yapıldı. İki oyun için de kodun kontrol edildiği, bir sıkıntı bulunmadığı fakat şimdilik resmi Valve sunucularından oynamanın en güvenli yol olduğu açıklandı.

Valve herhangi bir güvenlik açıkları olmadıklarını söylese de bir kaç ay içinde hile kullanan oyuncu sayılarının artması bekleniyor. Valve News Network ise Valve avukatları ile iletişim içinde olduğunu ve elindeki tüm kanıtları sunacağını açıkladı. Valve, kod ile ilgili açık bulanların şu site üzerinden kendilerine ulaşabileceğini açıkladı.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir