Anasayfa > Oyun Haberleri > Half-Life: Alyx’i VR Gözlüksüz Oynamak ve Half-Life 3 Ara Sahnesi

Half-Life: Alyx’i VR Gözlüksüz Oynamak ve Half-Life 3 Ara Sahnesi

Ünlü youtuber ve bağımsız gazeteci Tyler McVicker, nam-ı diğer Valve News Network, Valve ile ilgili bilgileri izleyici kitlesine ulaştırıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı yayında Half-Life: Alyx‘in dosyalarını araştıran McVicker, dosyalar arasında oyunda gözükmeyen ve Half-Life 3’e ait olabileceğini iddia ettiği bir ara sahne buldu ve Half-Life: Alyx’i VR gözlüksüz oynamak yolunda büyük bir adım attı.

Tyler McVicker

Half-Life: Alyx’i VR Gözlüksüz Oynamak

Bildiğiniz üzere Valve, şuanda Source oyun motorundan Source 2 oyun motoruna geçiş sürecinde. Dota 2 ve yeni çıkan Half-Life: Alyx, Source 2 oyun motoru kullanan sayılı oyunlardan sadece ikisi. “Data Miner” yani Veri Madencisi olarak adlandırabileceğimiz insanlar, oyunların dosyalarını inceleyerek, oyuna ileride gelecek güncellemeler veya serideki bir sonraki oyun hakkında önemli bilgiler edinebiliyorlar. Sadece bunula kalmayarak oyundan kesilmiş içerikleri de yüzüstüne çıkartabiliyorlar. Bu yöntem daha önceden Dota 2 ve eski Half-Life oyunlarından bir çok kez uygulanmıştı.

Valve News Network adlı Youtube kanalının sahibi, Tyler McVicker, isminden de anlayabileceğiniz üzere Valve ve oyunları üzerine yoğunlaşan bir araştırmacı gazeteci ve içerik üreticisi. Half-Life: Alyx’in çıkmasından kısa bir süre sonra Twitch kanalı üzerinden veri madenciliği yapacağını duyuran McVicker yayını açtığında tüm izleyicilerini şaşkınlığa uğrattı.

Half-Life: Alyx

McVicker, oyunda bir Debug modu bulduğunu ve bu mod sayesinde Half-Life: Alyx’i VR gözlük olmadan, klavye ve fare ile oynayabildiğini izleyicilerine gösterdi. Fakat bu modda, karakter ve silahların modelini görememe, konteynerları açamamak ve bunun gibi bir çok problem bulunduğunu da gösterdi. Konsol komutları ile bu sıkıntıların üstünden gelmeye çalışacağını açıklayan McVicker, yayın boyunca bu sıkıntıları çözmeye uğraştı. Yayının ilerleyen dakikalarında bir konsol komutu deneyen McVicker, silah modellerinin gözükmesini de sağladı. Böylelikle Half-Life: Alyx’in sanal gerçeklik gözlüğü olmadan da oynanabilmesi yolunda büyük bir adım attı.

https://www.youtube.com/watch?v=YwVK5ieNN80

Half-Life 3 Ara Sahnesi

Ardından oyunun dosyalarını araştıran McVicker, dosyalar arasında “destroyed_city3” adında bir Source Filmmaker dosyası buldu. Bilmeyenleriniz için Source Filmmaker, Valve’ın oyunların ara sahnelerini tasarlamak için kullandığı program. Aşağıdan izleyebileceğiniz ara sahnede, yüksek ihtimalle Half-Life serisinin tarihçesindeki önemli olaylardan biri olan “Seven Hour War“u görüyoruz. Ara sahnede bir çok eksik materyal var ve bu materyaller Half-Life 3‘e ait olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=tnuzf-9YqjA

Bu yeni gelişmeler ve Half-Life: Alyx’i VR Gözlüksüz Oynamak hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir