Anasayfa > Listeler > Cyberpunk 2077 Çıkmadan Oynamanız Gereken 7 Oyun

Cyberpunk 2077 Çıkmadan Oynamanız Gereken 7 Oyun

CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve yılın en çok beklenen yapımlarından olan Cyberpunk 2077’nin çıkmasına çok kısa bir süre kaldı. Biz de sizler için Cyberpunk 2077’den önce oynamanız gereken 7 oyunu derledik.

1. The Witcher Serisi

The Witcher serisinin ve Cyberpunk 2077‘nin rol yapma oyunları olmak dışında önemli bir ortak yönleri daha var. Hem bu başarılı oyun serisi hem de Cyberpunk 2077 aynı geliştirici stüdyo, yani CD Projekt Red tarafından geliştiriliyor. Eğer CD Projekt Red’in oyun yapımına nasıl yaklaştığını ve rol yapma mekaniklerini nasıl kullandığını merak ediyorsanız The Witcher serisinin oyunlarını oynayabilirsiniz. Ayrıca serinin son oyunu The Witcher 3 gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olarak kabul ediliyor.

The Witcher

2. Vampire: The Masquerade – Bloodlines

Vampire: The Masquerade – Bloodlines rol yapma oyunu türünün başarılı örneklerinden biri. Her ne kadar ilk çıktığında oyunun tamamlanmamış olarak piyasaya sürülmesinden dolayı eleştiriler altında kalsa da sonrasında oyuncular tarafından geliştirilen gayri resmi yamalar ile oyun oynanabilir hale geldi. Klasik masa üstü rol yapma oyunlarının video oyunu formatına aktarılışı olan Bloodlines, gelişmiş karakter ve Masquerade kuralları sistemleriyle oyunculara güzel bir rol yapma deneyimi yaşatıyor. Oyunun atmosfer ve oynanış bakımından Cyberpunk 2077’ye benzediğini söyleyebiliriz. Ayrıca serinin bir sonraki oyunu Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 de şu an da geliştirilme aşamasında.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines

3. Deus Ex Serisi

2000 yılında çıkış yapan ilk oyunuyla kült rol yapma oyunları arasına giren Deus Ex serisi, sonraki oyunlarıyla da taktir toplamayı başarmıştı. Seri cyberpunk temalı distopik bir dünyada geçiyor. Cyberpunk 2077’de olacağı gibi karakterimizin robotik eklentilerini geliştirebiliyoruz. Oyunlar her ne kadar yarı açık bir dünya sunsa da, atmosferi ve mekanikleri sayesinde oyuncuyu özgür hissettirmeyi başarıyor. En dikkat çekici yanlarından biri ise görevleri tamamlamanın neredeyse sınırsız yolu olması. Eğer Cyberpunk 2077’ye önceden ısınmak istiyorsanız Deus Ex serisini kesinlikle oynamalısınız.

Deus Ex

4. Fallout Serisi

Her ne kadar ilk iki oyun ve sonraki oyunlar tür olarak biraz ayrı düşse de, Fallout serisinin her oyunu da Cyberpunk 2077’yi sabırsızlıkla bekleyen oyuncular için bire bir. Kıyamet sonrası bir dünyada geçen seri, rol yapma elementleri ile savaş mekaniklerini mükemmel bir şekilde birleştiriyor. Ayrıca gelecekte geçtiği için Cyberpunk 2077 ile atmosfer ve teknoloji bakımından ortak yönleri de bulunuyor. Ayrıca Fallout serisinin hikayesinde kıyamete sebep olan nükleer bombaların 2077 tarihinde patladığını da hatırlatalım.

Fallout

5. Crysis Serisi

Her ne kadar Cyberpunk 2077’ye göre fazla lineer kalsa da, Crysis serisi gelecekte geçen distopik temayı başarılı bir şekilde oyunculara aktarıyor. CryNet Nanosuit’in karakterlere insan üstü güçler vermesi ve bu güçleri oyunda kullanmak oynayanlara Cyberpunk’ın ilerde yaşatacağı deneyimleri yaşatacaktır. Özellikle ikinci ve üçüncü oyunlardaki atmosferler de Cyberpunk 2077 hayranları için tatmin edici olacaktır.

Crysis

6. Transistor

Bu yılın en başarılı oyunlarından biri olan Hades‘in geliştiricisi Supergiant Games‘in 2014 yılında çıkarttığı aksiyon rol yapma oyunu Transistor de listemizde yer alıyor. İzometrik görüş açısı ve sıralı savaş sistemi yönleriyle her ne kadar Cyberpunk 2077’den uzaklaşsa da, cyberpunk teması, bölüm dizaynı ve atmosferiyle Cyberpunk 2077’yi bekleyenleri tatmin edecektir. Ayrıca oyunun müziklerinin de çok başarılı olduğunu da ekleyelim.

Transistor

7. Shadowrun Serisi

Karakter geliştirmeye yüksek önem veren oyunlardan birisi olan Shadowrun, rol yapma oyunu türünü sevenlerin gözdelerinden biri. Transistor gibi izometrik bakış açısı ve sıralı savaş sistemi içeriyor. Fakat hem karakter sınıfları bakımından hem de oyunun geçtiği zaman ve yer olarak Cyberpunk 2077’ye oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Fakat oyun açık dünya yerine lineer bir hikaye izlemeyi tercih etmiş.

Shadowrun

Listemizin sonuna geldik. Eğer eklemek istediğiniz bir oyun veya seri varsa aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Cyberpunk 2077, tekrar bir ertelenme durumu olmadğı sürece 10 Aralık 2020 tarihinde çıkış yapacak.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir