Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Geliştiricileri Ölüm Tehditleri Alıyorlar!

Cyberpunk 2077 Geliştiricileri Ölüm Tehditleri Alıyorlar!

Arka arkaya gelen erteleme haberlerinin ardından Cyberpunk 2077 geliştiricileri bu konu yüzünden ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar. Detaylar haberimizde.

2020 yılının şüphesiz en çok beklenen oyunları arasında Cyberpunk 2077‘de yer alıyor. 2013 yılında duyurusu yapıldığından bu yana tam 7 yıllık bir geliştirme süreci içerisinde olan oyunun piyasaya sürüleceği ilk tarih olarak 16 Nisan 2020 açıklanmıştı. Ancak daha sonrasında bu tarih geliştirici ekip tarafından 19 Kasım 2020‘ye ertelendi. Bu tarihe yaklaşıldıkça oyunun geliştirme sürecinin sonuna gelip Gold statüsüne ulaştığı ve artık başka erteleme olmayacağı açıklandı.


Ancak geçtiğimiz gün Cyberpunk 2077 geliştiricileri oyunun 10 Aralık 2020 tarihine ertelendiğini açıkladılar. Başka erteleme olmayacak ve oyun geliştirilme sürecinden çıktı denildikten sonra gelen bu erteleme haberi elbette ki oyuncuları da kızdırdı. Hatta görünüşe göre bazı oyuncuları çileden çıkartmış olacak ki geliştiriciler ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar.


Kıdemli Oyun Tasarımcısı pozisyonunda bulunan Andrzej Zawadzki konuya ilişkin olarak Twitter hesabından ”Kızgın, hayal kırıklığına uğramış hissettiğinizi ve bu konuda fikirlerinizi dile getirmek istediğinizi anlıyorum. Ancak geliştiricilere ölüm tehditleri yollamak kesinlikle kabul edilemez ve tek kelimeyle yanlıştır. Bizler de tıpkı sizler gibi insanız” açıklamasında bulundu.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir