Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Hakkında Bildiklerimiz

Cyberpunk 2077 Hakkında Bildiklerimiz

Şu sıralar en çok haberi yapılan oyunlardan birisi hiç kuşku yok ki Cyberpunk 2077. 2013’te yayımlanan ilk trailerdan bu yana katlanarak artan bekleyiş, nihayet bu yıl sona eriyor. Cyberpunk’ın duyurulduğu günden bu yana koca 7 yıl geçti. Şimdi gelin bu 7 yıllık süreçte Cyberpunk 2077 hakkında neler öğrendiğimize bakalım.

Cyberpunk 2077

Her ne kadar ilk trailer 2013’te yayımlanmış olsa da, bunu takip eden yıllarda Cyberpunk’la ilgili önemli gelişmelere şahit olmadık. 2015’te Witcher 3’ü yayınlanmasının ardından CD Project oyun dünyasının en sevilen oyun firmalarından birisi haline geldi. Bunun oluşmasındaki en önemli sebeplerse CD Project’in satış politikalarında ve oyunlarına karşı gösterdikleri sevgide yatıyordu. Her daim oyuncu kitlesinin yanında olduklarına dair verdikleri mesajlar, en az oyun kadar kaliteli genişleme paketleri ve uygun fiyat politikalarıyla firma, bir çok oyuncunun gönlüne taht kurmuştu. Bugün bile yeni nesil bir oyun alırken yüzlerce lira para harcamanız gerekirken, Witcher 3’ü her şey dahil 75 liraya alabiliyorsunuz. İşte bütün bunların sonucunda CD Project yalnız Türkiye’de değil, dünya çapında da sevilen bir firma haline geldi.

Cyberpunk 2077

Witcher 3 çıktıktan ve etrafı kasıp kavurup yüzlerce ödül aldıktan sonra, Witcher 3 furyası yavaş yavaş dinerken gözler firmaya çevrildi. Herkes yeni bir şeyler bekliyordu fakat uzunca bir süre hiçbir haber alamadık. Bu noktada elimizde olan tek şey, 2013’te yayınlanmış olan trailerdı. Bu bekleyiş 2018’in Ocak ayında, Cyberpunk 2077’nin twitter hesabındaki beep mesajıyla bozuldu. CD Project harekte geçmişti ve yalnızca bu 4 harflik mesajla bile oyuncuları heyecanlandırmayı başarmıştı.

Cyberpunk 2077 E3 2018 Sunumu

Yaşananların ardından herkesin gözü E3 2018’deydi. Bir çok oyuncu en azından yeni bir trailer yayınlanacağını düşünüyordu. Yanılmadılar da, CD Project enfes bir sunumla yenilenmiş sinematikler ve capcanlı bir havaya sahip yeni bir trailer yayınladı. Dilerseniz aşağıdaki bağlantıdan trailerı izleyebilirsiniz.

Arayı çok açmayan CD Project 2 ay gibi bir sürenin ardından 48 dakikalık bir oynanış videosu da yayınladı. Pek çok oyuncunun aklındaki soru işaretlerini gidermesine yardımcı olan bu video, aynı zamanda zaten coşmuş olan topluluğu daha da coşturdu. Ama üzücü bir şekilde hala oyunun ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi yoktu, bekleyiş devam ediyordu. Dilerseniz aşağıdaki bağlantıdan oynanış videosuna da ulaşabilirsiniz.

Oynanış da yayınlandıktan sonra artık insanlar oyunun yayın tarihini iyice merak etmeye başlamıştılar. Ama CD Project bu konuda hala sesini çıkarmıyordu. Bütün bu sessiz bekleyiş E3 2019’a kadar sürdü. CD Project bu noktada insanları çıldırtan bir sunum gerçekleştirdi. Her ne kadar sunumda yayınlanan teaser güzel olsa da, burada insanları çıldırtan asıl şey, Keanu Reeves idi. Trailerın sonunda yalnızca birkaç saniye görünerek kalabalığı çığlıklara boğan Keanu, daha sonra gerçekten ortaya çıkarak zaten çıldırmış olan kalabalığı daha da çıldırtmıştı. Bu sunum sayesinde hem Keanu’nun oyunda olacağını öğrenmiş, hem de uzun süredir beklediğimiz bir şeye, çıkış tarihine kavuşmuştuk.

CD Projekt: Cyberpunk 2077 Beta Sürümü İçin Planlarımız Yok

Sonunda çıkış tarihinin açıklanması bir yana, Keanu’nun da oyunda olması insanlarda muazzam bir hype yarattı. Oyunu yalnızca Keanu için bile alacağını söyleyen yüzlerce insan çıktı ortaya. CD Project’in bu noktada doğru bir karar alarak Keanu’yu seçmesinin ne kadar yerinde olduğunu söyleyebiliriz. CD Project’in reklam ve tanıtım ekibi oldukça sıkı çalışıyor olsa gerek. Yaptıkları işler ve aldıkları doğru kararlar sayesinde yarattıkları bu büyük hype, her oyunun yapabileceği türden bir iş değil çünkü. Ayrıca bu büyük hype hala daha devam da ediyor. CD Project yayınladığı yeni trailerlar, oynanışlar ve fotoğraflarla kitlenin bir an bile bu sahip olduğu enerjiyi kaybetmesine izin vermiyor. Kojima ile çekilen fotoğraflar, Cyberpunk 2077 temalı konsollar ve Night City Wire gibi etkinlikler derken CD Project, Witcher 3’ün çıkmasıyle başlayan Witcher Furyasını, Cyberpunk 2077 çıkmadan bu defa Cyberpunk Furyası olarak yeniden başlatacak gibi duruyor.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 ve Diyalog Seçenekleri

Tabi bir yandan da sürekli yeni haberler almaya devam ediyoruz. Gelen son haberlerden biriyse oyunun diyalog etkileşimleriye alakalı. Zaten ana odağı rol yapma olan ve her şeyiyle bu alana yoğunlaşan Cyberpunk 2077 için, bunun kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Bu etkileşimlere göre olaylar tamamen size bırakılacak. Mesela siz bir NPC ile konuşurken eğer onun size saldırmaya hazırlandığını farkederseniz, NPC’ye saldırabiliyorsunuz ya da oradan kaçabiliyorsunuz. Ya da yolda garip hareketler yapan kuşku verici bir araba mı gördünüz, gidip duruma müdahele edebiliyorsunuz. Tabi bunlar size zorla yaptırılmıyor. Yoldan geçerken olaya isterseniz dahil oluyorsunuz. Olayların bu şekilde rastgele gelişmesi ve o ana göre karar vermenizi gerektirmesi, oyuna rol yapma konusunda ayrı bir derinlik katıyor. Cyberpunk 2077 bunları ne kadar iyi yapacak bilemiyoruz ama bir an önce çıkması için sabırsızlandığımız, kuşku götürmez bir gerçek

Ayrıca oyunda aşırı detaylı bir karakter geliştirme ağacı, birden fazla sonla bitirebileceğiniz bir ana hikayesi, cinsel organına kadar özelleştirebileceğiniz bir karakter yaratma ekranı gibi şeyleri de gene gelen haberler arasında. Oyunun yapılan ertelemelerin ardından 19 Kasım tarihinde çıkacak. Umarız daha fazla ertelenme yapılmaz da bizde en kısa sürede oyunu deneyim etme şansı buluruz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir