Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Hakkında CDPR’dan Yeni Açıklamalar

Cyberpunk 2077 Hakkında CDPR’dan Yeni Açıklamalar

Özellikle The Witcher 3’ün üstün başarısından sonra neredeyse bütün oyun camiasının beklediği Cyberpunk 2077 hakkında yapımcı firma CD Projekt tarafından bir toplantı düzenlendi. Oyunun çıkış tarihinin ertelenmesi üzerine yapılan bu toplantıda son gelişmeler üzerine sorular cevaplandı.

Hatırlayacağınız üzere Cyberpunk 2077 oyununun çıkış tarihi geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile geciktirilmişti. Gözü bu denli yükseklerde olan bir eser için kısa bir gecikme oyuncular tarafından hoşgörüyle karşılanmıştı.

Çıkış tarihinin değiştirilmesinin hemen ardından yapılan toplantıda CD Projekt’in eş CEO’su Adam Kiciński, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soru-cevap kısmına geçmeden önce oyunla ilgili görüşlerini belirten Kicinski, Cyberpunk 2077’yi sanatsal açıdan The Witcher 3’ten daha iyi yapma niyetinde olduklarını söyledi.

“Cyberpunk 2077, şu zamana kadar başladığımz en büyük ve en iddialı proje. Oyunun sanatsal açıdan The Witcher 3’ten daha iyi yapma niyetindeyken aynı zamanda kendisinin CD PROJEKT’i de ticari açıdan yeni bir seviyeye taşımasını istiyoruz.”

Ardından soru-cevap oturumu şirketin CFO’su Piotr Nielubowicz, yönetim kurulu üyesi and Michał Nowakowski ve CEO Adam Kiciński ile başladı.

Böylesine büyük bir oyunun ertelenmesinin ardından akıllara “Bir erteleme daha olur mu acaba?” sorusu geliyor doğal olarak. Bloomberg’den Adrian Krajewski, hepimizin aklındaki soruyu bu şekilde dile getirdi:

Soru: “Çıkış tarihinin kesin olduğunu, oyunu yetiştirmek için her şeyi yapacağınızı söyleyebilir misiniz, yoksa oyunu mükemmelleştirmek için biraz daha zaman olacağına dair endişeleriniz var mı?”

Cevap: “Nereye kadar geldiğimizi ve oyunun hangi kısımlarının hâlâ üzerinde çalışmamız gerektiğini biliyoruz, ve oyunun eylül ayında çıkacağı konusunda kendimize güveniyoruz.”

Yetkili ekip ardından oyunun gecikmesinin kamuoyu tarafından olumlu karşılandığını ve geliştirici ekibe güvendiğini söyledi. Bunlarla beraber oyunun çıkış tarihi konusunda kendilerine güvendiklerini tekrardan belirtti.

Cyberpunk 2077 Keanu Reeves

Cyberpunk 2077 Gecikmesi – Ekip Zorlanacak Mı?

Soru:Gecikmenin teknik sorunlardan ve oyun hatalarından mı yoksa sadece oyunun yeterli olmadığını düşünmenizden mi kaynaklandığını öğrenebilir miyiz? Bir ilgili soru daha sorayım – nisan ayının da gayet uygun olduğundan ve oyunun yetişeceğinden de son derece emindiniz. Beklenmedik olaylar mı yaşandı yoksa oyunun genel durumundan mı memnun değildiniz?”

Cevap: “Oyunu cilalıyoruz, teknik bir şekilde hataları düzeltiyoruz, ama daha önce söylediğimiz gibi oyuna sahibiz. Bütün oyuna, oynanabilir halde. Durum birkaç aydır böyle, fakat olaylar aslında çok karışık. Bazı arızalar var ama temel mekanizmalarda değil, yine de oyun bu derece karışıkken cilalamalar yapmak da zor bir iş haline geliyor. Olay temel bir problemden ziyade halletmemiz gereken sorunların çokluğundan kaynaklanıyor. Michal’ın da söylediği gibi çıkış tariginden oldukça eminiz. Şu an ise projemizin öyle bir aşamasındayız ki bütün istatistiklere sahibiz ve hesaplamalar yapabiliyoruz. İkinci soruya gelirsek, neden mi şimdi? Neden çıkış tarihinden üç ay önce? Aslında beklemedeydik ve karar vermek için doğru an her türlü gelecekti. Oyunu durmadan geliştiriyoruz ve oyunun çıkışını erteleyeceksek bunu şimdi yapmamız gerektiğine karar verdik, eklediğimiz beş ayın da planladığımız gibi bir oyun çıkarmak için yeterli olduğunu düşündük. Zor bir karardı ama bunun haberini dakikalar önce alan ekibimiz ve biz beş ayın mükemmel bir oyun çıkarmak için bize yeteceğini düşünüyoruz.”

Soru: “Geliştirici ekip bu sürede zorlanacak, sıkışacak mı?”

Cevap: “Dürüst olmak gerekirse belli bir oranda zorlanacaklar. Bu zamanı elimizden geldiğince azaltmaya çalışsak da artık son aşamadayız. Bu konuda mantıklı davranmaya çalışıyoruz, ama evet. Maalesef.”

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 Gecikmemeli Miydi?

Ekip açıklamaların ardından oyunun multiplayer modunu 2021’den sonra getirmeyi planladıklarını söyledi.

The Legend of Zelda’nın yaratıcısı Shigeru Miyamoto’nun da dediği gibi “Gecikmiş bir oyun eninde sonunda iyi olur. Kötü oyun ise sonsuza kadar kötü kalır.”. Bu açıdan CD Projekt’e desteğimiz tam. Umarız Cyberpunk 2077 oyununu planladıkları gibi çıkararak hem kendilerini hem de biz oyuncuları memnun edebilirler. Röportajın tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın, iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir