Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Night City Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Cyberpunk 2077 Night City Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Tokyo Game Show 2020 kapsamında birçok yeni yapım duyurulurken, oyun dünyasının merakla beklenen oyunu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Geliştirici ekipten Hiroshi Sakakibara, Cyberpunk 2077 Night City hakkında bilgi verdi.

Sanat tasarımı ekibinde yer alan Sakakibara, Night City’nin düzinelerce üyeden oluşan büyük takımlar tarafından geliştirildiğini ifade etti. Siberpunk temalı bir metropolün tasviri için adeta film setlerindeki kadar yoğun bir çalışmanın sürdüğünü belirten tasarımcı, her ekibin farklı bir göreve yoğunlaştığını da ekledi.

cyberpunk 2077 night city

Geliştirici Takım Üç Ayrı Ekipten Oluşuyor

Hiroshi Sakakibara, Cyberpunk 2077 Night City metropolünü geliştiren takımların üçe ayrıldığını söyledi. Örneğin görev konumlarından sorumlu olan ekip, oyundaki görevlerin lokasyonlarını belirlerken tasarımcılarla beraber çalışıyor. Bu ekip görevlerin birbiri arasındaki uzaklık ve görev aşamalarının Night City etrafında dağıtılması gibi konular üzerinde yoğunlaşıyor.

Tasarımcı ekiplerden bir diğeri ise küçük çaptaki objelerin yerleştirilmesinden sorumlu bulunuyor. Çöp kutuları, mobilyalar ve çevreyi gerçekçi hale getiren tüm nesnelerden sorumlu olan bu takım ise ince eleyip sık dokuyarak devasa Night City’nin ince noktalarına odaklanıyor.

Johnny Silverhand Kimdir? – Cyberpunk 2077 Öncesinde Tanıyalım

Hiroshi Sakakibara’nın başında bulunduğu ekip ise büyük çaptaki yapıları, sokakları ve Night City’i adeta siberpunk bir metropol yapan mega binaları tasarlıyor. IGN’e verdiği demeçte favori bölgesinin ana karakter V’nin de yaşadığı Japantown olduğunu söyleyen Sakakibara, şehrin sokaklarına dair aşağıdaki demeci verdi.

“Japantown capcanlı uzun yapılardan oluşan bir şehir merkezi ve dar sokaklarında yürürken etrafınızda gördüğünüz devasa gökdelenler, fütüristik bir vadide yürüyormuşsunuz gibi hissettiriyor.”

Gün geçmiyor ki Cyberpunk 2077 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmasın. Tüm oyun camiasının merakla beklediği yapım 19 Kasım 2020 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir