Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Ön Siparişleri, Witcher Oyunlarını Geçti!

Cyberpunk 2077 Ön Siparişleri, Witcher Oyunlarını Geçti!

Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihi yaklaşırken haberler de gelmeye devam ediyor. Firmanın yaptığı açıklamaya göre Cyberpunk 2077 ön siparişleri, herhangi bir Witcher oyununun ön siparişlerinden gözle görülür derecede daha fazla. Firma ayrıca bu siparişlerin şekline dair açıklamalarda da bulundu.

Cybepunk 2077 ön siparişleri

Oyunun çıkış tarihi gittikçe yaklaşırken heyecan da tırmanmaya devam ediyor. Oyunu bir an önce oynamak isteyenler, ön sipariş vermeye çoktan başladı bile. Ön sipariş sayıları tam olarak açıklanmasa da CD Projekt CFO’su Piotr Nielubowicz, yaptığı açıklamalarda Cyberpunk 2077 ön siparişleri ile ilgili ayrıntılara değindi.  Bu ayrıntılardan en ilgi çekici olanıysa Cyberpunk 2077’nin ön sipariş sayısının, herhangi bir Witcher oyununun ön sipariş sayısından daha fazla olması. Nielubowicz aradaki farkla ilgili kesin bir açıklamada bulunmasa da, farkın gözle görülür derecede olduğunu söyledi.

Cyberpunk 2077 ön siparişleri

Nielubowicz ayrıca ön siparişlerin dağılımyla ilgili de konuştu. Daha önceki Witcher oyunlarının ön sipariş gelirlerinin büyük bir kısmının dijital kaynaklı olduğunu söyleyen CFO, aynı durumu Cyberpunk 2077’de de yaşamayı beklediklerini söyledi. Nielubowicz dijital satışlarla ilgili olarak:

Bu durum Witcher 3’te çoğunluğu oluşturuyordu. Witcher 2 ve 1’de ise, diyelimki elde ettiğimiz gelirlerin %99’u dijital kaynaklıydı. Yani bu, olayların (Cyberpunk 2077’nin ön siparişlerinin dijital ağırlıklı olmasını kastediyor) kısa ve uzun vadede gerçekleşebileceği tek yön.

Şirket, daha önceki oyunların satışlarını da göz önünde tutarak Cyberpunk 2077 ön siparişlerinin en azından %50’sinin dijital olmasını beklediklerini söyledi. “CD Projekt oyunlarının satışları giderek dijitale doğru kayıyor” dedi CFO Nielubowicz.

Cyberpunk 2077 Cross-Save ile Kayıtlar Yeni Nesil Konsollara Aktarılabilecek

Gelen haberlere bakılırsa işler CD Projekt için iyiye gidiyor. Şirket yakın zamanda hisselerindeki yüksek bir düşüşle borsada değer kaybetmiş, hisselerinin değeri %25 azalmıştı. Bu düşüşte erteleme haberinin etkisi büyük olmuştu. Şimdiyse herkes, büyük bir merakla oyunun çıkış tarihini bekliyor. Cyberpunk 2077, 10 Aralık tarihinde oyuncularla buluşacak.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir