Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077: Ortalığı Karıştıran Mikro Ödeme Haberi!

Cyberpunk 2077: Ortalığı Karıştıran Mikro Ödeme Haberi!

Cyberpunk 2077 ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bu gelen yeni haberlerden birisi oyuncuların kafasını fena karıştırdı. Haberin içeriği ise özellikle son zamanlarda iyice can sıkıcı hale gelmeye başlayan oyun içi mikro ödemelerle alakalı.

cyberpunk 2077

CD Project, The Witcher 3’te mikro ödemelerin olmayacağını söylemiş ve dürüst bir “tek seferlik öde, dilediğin gibi oyna” politikası gütmüştü. Oyuna ait genişleme paketlerini de daha oyun çıkmadan duyurarak oyuncuların herhangi bir sürprizle karşılaşmasını engellemişti. Bu yaptıklarıyla da çok övgü almış ve çokça beğeni toplamışlardı.

Aynı politikanın Cyberpunk 2077’de de olacağını firma üstüne basa basa açıklamıştı.Tıpkı Witcher 3 gibi Cyberpunk da oyun içi ödemeler içermeyecek. Oyunu bir kez satın almanız sahip olduğu bütün içeriklere ulaşmanız için yeterli olacak. Fakat durum böyle iken Cyberpunk 2077’nin multiplayer modunda mikro ödemelerin yer alacağı haberinin gelmesi ve bu haberin bazı kişilerce yanlış yayılması sonucu ortalık karıştı. Asıl oyunda da mikro ödemelerin yer alacağı gibi haberlerin çıkması ve oyuncuların kafasının karışmasının üzerine CD Project açıklama yaparak durumun aslını anlatmaya çalıştı.

Hiçbir şey değişmedi. Cyberpunk 2077 hiçbir mikro ödemeye sahip olmayan tek kişilik bir oyun. Tek bir satın alım. Hile yok. Clickbaitlere inanmayın.

Cyberpunk’ın multiplayer modu ise bundan ayrı bir proje, içinde bazı mikro ödemeler olacak fakat biz bunu zaten bir yıl önce söyledik. Her zamanki gibi verdiğiniz parayı saygıyla karşılayacağız.

CD Project her ne kadar olanları açık bir dille açıklamış olsa da bazı kişilerin kafası hala karışık. Çünkü paylaşımda geçen ayrı bir proje ibaresi, Cyberpunk 2077’nin asıl oyununun yanı sıra çok oyunculu modu için fazladan para ödemeniz gerektiği gibi bir izlenim bıraktı. Firmanın yakında bununla ilgili bir açıklama yapması da bekleniyor.

cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 DLC Paketleri Çıkıştan Önce Duyurulacak

Cyberpunk 2077 Mikro Ödeme Haberleri Nasıl Başladı?

 

Aslında her şey firmanın yöneticisi olan Adam Kicinski’ye yöneltilen “Oyunun multiplayer kısmında nasıl bir fiyatlandırma izlemeyi düşünüyorsunuz? Ne kadar agresif bir tutum sergileyeceksiniz?” sorusuyla başladı. Kicinski ise şöyle cevap verdi:

Biz kitlemize karşı asla agresif olmadık. Onlara karşı her zaman adilce ve arkadaşça bir tutum izledik. Bu yüzden tabi ki onlara karşı agresif bir tutum sergilemeyeceğiz, fakat oyunda satın alınacak harika şeyler göreceksiniz. Amacımız insanların para harcadıklarına sevindirecek bir yol izlemek

İşte bütün olaylar bu masum açıklamanın yanlış anlaşılması ve biraz da clikbait uğruna çarpıtılması ile ortaya çıktı. Eğer Cyberpunk 2077’nin resmi Twitter hesabına gidip olaylara göz atmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. Oyuna ön sipariş vermek için de buraya tıklayarak Steam sayfasına gidebilirsiniz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir