Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Politik Bir Söylem İçermeyecek!

Cyberpunk 2077 Politik Bir Söylem İçermeyecek!

Son zamanların kuşkusuz en çok beklenen oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077, 19 Kasım tarihinde çıkıyor. Heyecanlı bekleyiş sürerken oyuna dair pek çok haber duyduk. Son duyduğumuz haberlerden birisiyse Cyberpunk’ın politik ve siyasi yaklaşımlardan olabildiğince uzak bir oyun olacağı.

Oyunun çıkış tarihi giderek yaklaşırken, oyunla alakalı çeşitli haberler de gelmeye devam ediyor. İşte gelen bu son haberlerden birisi de Cyberpunk 2077’nin siyasi duruşu. Oyunun görev tasarım ekibinin başı olan Paweł Sasko, oyunun günümüz siyasetinden tamamen uzak olduğunu belirtti. Sasko oyunun politik bir ifade, politik bir duruş içermeyeceğini söyledi.

Cyberpunk 2077

Her ne kadar Sasko bunları söylemiş olsa da, Cyberpunk’tan siyaseti çıkarmak o kadar kolay bir iş değil. Cyberpunk evreni, distopik yapısı gereği sürekli geleceğe dair sorular sordurtan ve bunun içine siyaseti de sokan bir yapıya sahip. Özellikle Cyberpunk evreninin yaratıcısı sayılan Mike Pondsmith’ın bu konuyla ilgili söyledikleri oldukça dikkat çekici:

Birisi daha önce bana Cyberpunk’ın hiç siyasi ve politik bir evren olup olmadığını sormuştu, ben de ona doğal olarak her zaman öyle olduğunu söyledim.

Kojima’dan Yeni Korku Oyunu!

Tabi burada Sasko’nun sözlerinin yanlış anlaşılmış olabileceğini veya Sasko’nun tam olarak istediği mesajı veremediği ihtimallerini de düşünebiliriz. Fakat ne olursa olsun oyunun baş görev tasarımcısının Cyberpunk 2077’nin politik söylemlerden uzak kalacağını söylemesi ilginç bir gelişme. Politikanın Cyberpunk evreninin temel taşlarından birisi olduğunu düşünürsek, oyunun bu taş olmadan nasıl bir atmosfere sahip olacağı merak konusu. Bunu da ancak 19 Kasım günü Cyberpunk 2077 satışa sunulduğu gün öğrenebileceğiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

3 Yorumlar

  1. Yalnız politik söylemler illaki olur diye düşünüyorum. Her şeyin robotlaşması bile rahatça buna kapı açabilir.

  2. siyasi olayların olacağını düşünüyorum

  3. “Aynen anne oynadığım oyunların hepsi apolitik zaten”
    Alt+tab
    HoI4-Komünist Türkiye ile 2. Dünya savaşına hazırlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir