Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Yüz Animasyonlarına Yapay Zeka Desteği

Cyberpunk 2077 Yüz Animasyonlarına Yapay Zeka Desteği

Yılın en çok beklenen oyunlarından Cyberpunk 2077’nin çıkmasına bir aydan kısa bir süre kalmışken, oyunla ilgili yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Gelen son haberlerden birisiyse yüz animasyonları ve yapay zeka desteği ile ilgili. Peki bu yapay zeka nedir, nasıl çalışır ve bizim Cyberpunk 2077 deneyimimize nasıl bir faydası var? Gelin bir göz atalım!

cyberpunk 2077

Bilindiği üzere yüz ifadeleri ve animasyonları oyunlarda dikkat edilmesi gerek noktalardan birisi. Oyunun atmosferini gerçekçi kılmak ve oyuncuyla karakterler arasında bir bağ kurmak, onların birer modelden fazlası olduğunu hissettirmek konusunda seslendirme, yüz ve dudak hareketleri gibi kavramlar önemli yer tutuyor. Firmalar da bunun farkında olacak ki animasyonlara dikkatle yaklaşıyorlar. Özellikle Mass Effect: Andromeda faciasının ardından bu konudaki hassasiyetin arttığını söyleyebiliriz.

Assassin’s Creed Valhalla DLC Paketleri Duyuruldu

CD Project Red de animasyonların ne kadar önemli olduğunun farkında olacak ki bu konuyla ilgili ipleri gevşetmemiş. Gelen haberlere göre Cyberpunk 2077’de yüz ifadelerinin ve konuşma animasyonlarının daha gerçekçi olması için bir yapay zekadan yardım alınacak. Henüz çok yeni olan bu Jali isimli yapay zeka sayesinde animasyonlar ve ifadeler çok daha gerçekçi olacak. Aşağıdaki videoyu izleyerek Jali hakkında daha detaylı bilgilere göz atabilirsiniz.

Peki Jali tam olarak ne yapıyor?

Bu soruya animasyonları dilden dile yeniden düzenliyor şeklinde cevap verebiliriz. Biraz daha açacak olursak Jali dudak, göz, kaş gibi şeylerin animasyonlarını seçilen dile göre tekrardan şekillendiriyor. Animasyonlar dile göre değişiklik gösteriyor, konuşulan dil İngilizce ise farklı, Türkçe ise farklı oluyor. Yapılan bu çalışmayla karakterlere bambaşka bir derinlik ve gerçekçilik katılmış oluyor. Özellikle Cyberpunk 2077 gibi bir rol yapma oyununda böyle bir gerçekçilik, karakterlerle bütünleşmenizde büyük önem taşıyor. Jali’nin getirdiği teknoloji henüz çok yeni olsa da, günün birinde bunun yaygınlaşacağını ve oyun sektöründe standart hale geleceğini düşünenler de var.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir